Wanneer: Dinsdag 22 april 2008
lecture           9.00 – 11.30 uur
werkatelier 12.00 – 15.00 uur (inclusief lunch)
Waar:  Mammoni, Mariaplaats 14 te Utrecht
Sprekers: Kees Broere, (o.a. Afrika-correspondent voor Volkskrant en NOS)
Thema: Beeldvorming van Afrika

 

Let op : In tegenstelling tot eerder bericht vindt aankomende lecture van de Context MasterClass niet op donderdag 3 april 2008, maar op dinsdag 22 april 2008 plaats. 

Uitgestrekte savannes, hongerige kinderen, aanhoudende droogte, brullend wildlife, trommelende ritmes, fraude, Westerse hulpprojecten en leven met de dag. Iedereen heeft wel een beeld van Afrika.

 

Maar hoe komt dat beeld tot stand? Welke rol speelt de berichtgeving in de media hierin? Wat is bijvoorbeeld de invloed van het nieuws over de recente gewelddadigheden in het normaal zo stabiele Kenia op 'onze' beeldvorming? Of van het onlangs verschenen IOB rapport over het Nederlandse Afrika beleid? Wat is de relatie met het draagvlak voor internationale samenwerking? En in hoeverre klopt het Nederlandse beeld met de Afrikaanse werkelijkheid?

 

Deze vragen staan centraal tijdens de vierde lecture van de Context MasterClass Draagvlakversterking 2007-2008. U bent van harte welkom om deze lecture op dinsdag 22 april aanstaande bij te wonen. De bijeenkomst is verplaatst naar deze nieuwe datum vanwege de komst van een bijzondere gastspreker.

 

Context, international cooperation is verheugd te kunnen aankondigen dat Kees Broere, Afrika-correspondent voor Volkskrant en NOS, de lecture zal verzorgen. Broere leerde de vele facetten van het leven in Afrika 'van binnenuit' kennen en kan met vele praktijkvoorbeelden uit zijn journalistieke werk spreken over beeldvorming.

 

Wilt u in een kleiner gezelschap met Kees Broere dieper op dit thema in gaan, dan kan dat tijdens het werkatelier. Tijdens deze interactieve verdiepingsbijeenkomst wordt de ruimte geboden om vraagstukken of dilemma's uit de eigen werkpraktijk in te brengen.

 

De Context MasterClass Draagvlakversterking wordt georganiseerd in samenwerking met NCDO en CIDIN. De Context MasterClass bestaat deze jaargang uit vijf lectures en werkateliers. Voor meer informatie kunt u terecht op www.contextmasterclass.nl

 

Aanmelden

De lecture en het werkatelier zijn vrij toegankelijk. U dient zich van te voren aan te melden, door een e-mail te versturen naar info@contextmasterclass.nl. Geeft u daarbij aan of u zich alleen voor de lecture of ook voor het werkatelier aanmeldt.

Vanwege de grote belangstelling voor het werkatelier, vragen wij geïnteresseerden kort hun motivatie voor deelname toe te lichten (zodra u zich heeft aangemeld, ontvangt u hierover meer informatie).

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer