Dit is voor de organisatie een prima resultaat," stelt CARE Directeur Guus Eskens(foto). "Het is een erkenning voor al de medewerkers die zich samen met de verschillende partnerorganisaties hebben ingezet om deze aanvraag in te dienen, maar ook van het feit dat bijvoorbeeld klimaatverandering een steeds grotere rol gaat spelen in ons werk. We zoeken via deze aanvragen nadrukkelijk de samenwerking met partners in Nederland, maar zoals altijd ook met de partners in de landen waar we werken. De komende maanden zal er nog veel moeten gebeuren om ook fase 2 goed af te sluiten, maar daar ik heb ik alle vertrouwen in."
De alliantie Dutch Consortium for Rehabilitation, waarvan naast CARE Nederland ook ZOA Vluchtelingenzorg, Healthnet TPO en Save the Children Nederland onderdeel uitmaken, richt zich met haar aanvraag op verbetering van de levensomstandigheden in fragiele staten in Afrika. Het tweede consortium, Partners for Resilience, gevormd door Cordaid, het Nederlandse Rode Kruis, het Rode Kruis Klimaatcentrum, Wetlands International en CARE werd uitgenodigd een vervolgvoorstel in te dienen op een aanvraag met betrekking tot ramppreventie in combinatie met klimaatverandering.
Uiterlijk 1 juli moeten de consortia hun uitgewerkte plannen aanleveren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op 1 november wordt bekendgemaakt hoeveel geld wordt toegekend aan de allianties voor de periode 2011-2015.
Wat is MFS-2?
http://www.carenederland.org/templates/mercury.asp?page_id=1486&id=396