Met het aanbieden van de protestkaarten wordt de actie Protest Colombia van CNV Internationaal afgerond. Gedurende heel 2003 was het mogelijk om via het ondertekenen van een speciale protestkaart steun te betuigen aan de vakbondscollega’s van de CGTD in Colombia. ‘Colombia is een van de gevaarlijkste vakbondslanden ter wereld. Veel vakbondslieden zijn vermoord, alleen vanwege hun strijd voor betere rechten voor werknemers’, aldus Terpstra.

In totaal ondertekenden ruim 3.500 mensen de protestkaart. Tevens werd een tweetal protestkunstwerken gemaakt, waarvan één tijdens het jaarlijkse Festival Mundial. Bezoekers van het festival doopten hun hand in de verf om vervolgens letterlijk hun ‘handtekening’ te zetten onder een zogenaamd ‘protestdoek’.

Zowel het protestdoek als de protestkaarten worden op donderdag 10 juni aangeboden aan de ambassadeur van Colombia. Vervolgens wordt gevraagd of hij deze kaarten en het kunstwerk wil doorsturen naar de president van Colombia.

Bijzondere gast

Bij de overhandiging is ook de algemeen secretaris van de Colombiaanse vakcentrale CGTD, Julio Roberto Gomez Esguerra, aanwezig. Hij komt op uitnodiging van CNV Internationaal speciaal voor deze actie naar Nederland. Ter ondersteuning zal ook hij een protestkunstwerk uitgereikt krijgen. ‘Maar die is vooral bedoeld als hart onder de riem’, aldus Terpstra die benadrukt dat de situatie in Colombia momenteel op veel plaatsen het onderwerp van gesprek is. Zoals bij het ILO-congres in Genève, waar dinsdag 8 juni de situatie in Colombia op de agenda staat. Ook het CNV participeert in deze conferentie.

Het aanbieden van de protestkaarten en -kunstwerken vindt plaats van 11.00 tot 11.30 uur op de Colombiaanse ambassade, Groot Hertoginnelaan 14 in Den Haag. Houd voor meer informatie over de protestkaartenacties van CNV Internationaal de cnv website in de gaten. Hier is ook informatie te vinden over de huidige protestkaartenactie voor vakbondscollega’s op Cuba.

Meer informatie:

Frieda Tax, voorlichter CNV Vakcentrale, T 030–2913709 / 06–51723074 of Heddy Leunk, programmamedewerker Latijns-Amerika, T 030-2913624.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer