Doel clublinking

Met het leggen van deze contacten wordt de volgende stap gezet in het sportproject van de Stedenband Haarlem – Mutare. Clublinking is relaties leggen tussen sportclubs in Mutare en Haarlem. Doel hiervan is kennis uitwisseling over de beoefening van sport, de manier van trainen  en organisatiestructuur van de sportvereniging en om gezamenlijk aan sportevenementen deel te kunnen nemen. Volgend jaar zomer worden jongeren van Haarlemse sportverenigingen uitgenodigd om deel te nemen aan het Multisport festival in Mutare. Tijdens hun verblijf volgen de sportleiders trainingen bij de volgende sportclubs in Haarlem; HMHC Saxenburg (hockey), Basketbal Vereniging KTC, SV de Blinkert (handbal), TSTZ Haarlem (tafeltennis), Molenwiek (volleybal), Hys (voetbal).

3de jaar deelname aan halve marathon Haarlem

Waarschijnlijk kan iedereen zich de topatleten uit Zimbabwe herinneren die de afgelopen twee jaar succesvol aan de Trosloop hebben deelgenomen. Het begon met het wederzijds uitwisselen van kennis en ervaring. Dat gebeurde al toen de eerste Zimbabwaanse atleten trainingen volgden bij KAV-Holland. Een vervolg hierop was de uitwisseling verleden jaar van een aantal sportleiders uit Mutare om kennis te maken met het sportbuurtwerk en de Haarlemse sportstructuren.

 

Bijdrage aan welzijn in Mutare

Ondertussen is de lokale sport infrastructuur in Mutare versterkt ondanks de moeilijke tijden in Zimbabwe. De sportleiders organiseren niet alleen sportactiviteiten in hun wijk, maar hebben afgelopen jaar ook allerlei sportclubs opgericht en hun activiteiten uitgebreid tot stimuleren van vrouwenparticipatie aan sport, naschoolse sportactiviteiten,  uitbreiding van sportmogelijkheden voor gehandicapten en kicking aids out sportactiviteiten

www.ICCO.nl

www.vnjaarsport.nl

wwww.haarlem-mutare.nl

www.habitatplatform.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer