De Afrikaanse DR Congo is rijk aan grondstoffen. Toch brengt deze rijkdom het land alleen maar ellende. Zo wordt de grondstof tin in Oost-Congo illegaal gewonnen door leiders van gewapende groepen, al dan niet gesteund door de buurlanden Rwanda en Uganda. De milities vechten om zoveel mogelijk land met grondstoffen of om de strategische aan- en uitvoerwegen waarover de grondstoffen worden vervoerd. Dat geeft hen rijkdom en macht. De grondstoffenstrijd houdt het huidige conflict in Oost-Congo gaande.

Wat heb jij daarmee te maken? Nou, datzelfde tin zit in jouw mobieltje, laptop en mp3speler. Internationale elektronicabedrijven, die de grondstoffen gebruiken in hun producten, houden daarmee het gruwelijke geweld in stand. Eigenlijk is jouw mobieltje behoorlijk oneerlijk en vies! Dáár kun je niks meer aan doen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat dit in de toekomst schoon gaat. Zorg dat elektronicabedrijven zich houden aan de makeITfair principes. Dat ze investeren in recycling van oude elektronica en zorgen er geen grondstoffen uit Afrikaanse oorlogsgebieden worden gebruikt. Zodat jouw volgende mobieltje een schoon geweten heeft!

Teken daarom deze petitie!

Deze petitie is een initiatief van makeITfair, Niza/Fatal Transactions en Euro’s voor Vrede en wordt mede mogelijk gemaakt door NCDO. We zullen de petitie half maart 2009 namens jou aanbieden aan EICC en GeSI, coalities binnen de elektronica-industrie. Hoe meer ondertekenaars, hoe sneller elektronicabedrijven er voor zullen zorgen dat onze mobieltjes en laptops schoon worden.

http://www.cleancall.nl
http://nl.youtube.com/watch?v=UHiIikTzZF
http://nl.youtube.com/watch?v=RJMtYGgL-lw&feature=related

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer