Van 4 april t/m 17 mei gaan de CIOS studentes Elise Wagter, Jennifer Schipper en Emma van Kesteren stage lopen in Mutare bij de Mutare Haarlem Sportleaders. Om activiteiten in Mutare goed te kunnen uitvoeren hebben ze op 8 maart j.l. een sponsordiner georganiseerd. Deze goed georganiseerde informatieavond leverde een bedrag van €. 400,- euro op. Dat geld zal worden besteed aan het sportproject in Mutare. Hierbij een verslag van de avond.

 

Vrijdagavond 8 maart vond de benefietavond plaats bij Mutare-Haarlem Stedenband. Vanaf 7 uur kwamen onze familieleden, vrienden en docenten binnen. Na het nuttigen van een drankje zocht iedereen een plekje op. Na het welkomstwoord en de uitleg van de avond startten wij  -Elise, Jennifer en Emma- met onze presentatie. Hierin stelden wij onszelf voor, vertelden wij hoe wij op het idee zijn gekomen om naar Mutare te gaan en wat wij bij Mutare Haarlem Sportleaders gaan doen.
Na de presentatie volgde het voorgerecht. Een lekker warme soep en voor de aanwezigen de mogelijkheid om een praatje te maken met elkaar.

Hierna gaven Ivo Pabst en Marieke Buschmann hun mooie fotopresentatie. Ivo en Marieke zijn twee CIOS-studenten die vorig jaar 6 weken stage hebben gelopen bij Mutare-Haarlem Sportleaders. Zij vertelden over hun ervaringen, werkzaamheden, praktische zaken en konden alle vragen beantwoorden. Zo hebben ze onze ouders ook gerust kunnen stellen.
Door deze fotopresentatie heeft iedereen een beeld gekregen van hoe daar onze leef- en werkomgeving er uit gaat zien.

 

Ondertussen was het al 20:00 en konden wij vast wennen aan de latere eettijd zoals in Afrika ;).

De magen begonnen te knorren, en dat was maar goed ook!
De nasi, bami, kroepoek, komkommer en saté stonden al klaar in de vorm van een lopend buffet.
 

De avond werd afgesloten met een uitgebreide presentatie waarin informatie werd gegeven over Stichting Haarlem-Mutare Stedenband zelf. Deze presentatie werd verzorgd door Kees van Dooren. Kees is een van de medewerkers van de Stedenband. Hij richt zich op projecten voor basisonderwijs in- en rondom Haarlem.
Tijdens de presentatie gaf Kees informatie over het land Zimbabwe en de stad Mutare. Ook vertelde hij over de vele projecten en initiatieven waar de Stedenband mee bezig is.

                                                                           

Na het volle presentatieprogramma werd de avond afgesloten met een kopje koffie of thee met een cupcakeje.

 

Met deze benefietavond wilden wij op een leuke en gezellige manier onze familie, vrienden en docenten informeren over onze stage in Afrika. Wij vonden de avond een groot succes! Wij willen dan ook iedereen ontzettend bedanken voor de aanwezigheid en de donatie!
Dankzij hen is er een mooi bedrag van bijna €400,- opgehaald! Dit gaat goed besteed worden aan sportprojecten in Mutare. Allemaal bedankt!

Een speciaal woord van dank  aan Kees van Dooren voor het vervangen van  coördinator Dik Bol die helaas ziek was.

 

 

Elise Wagter

Jennifer Schipper
Emma van Kesteren

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer