Partnerbericht

CineMember: streamingdienst voor kwaliteitsfilms

De Nederlandse streamingdienst CineMember biedt je toegang tot ruim 1000 kwaliteitsfilms die je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt kijken. Op je smartphone, tablet, computer óf op je televisie d.m.v. Chromecast, Airplay of een van de vele Smart TV-apps. Een abonnement is ieder moment opzegbaar en je kunt het platform twee weken gratis uitproberen.

Films zijn eenvoudig te selecteren op genre, land, jaartal, regisseur of thema’s zoals Klimaat & milieu, Racisme, Op de vlucht of LGBTQ+. In samenwerking met Movies That Matter Festival vind je ook een grote selectie aan films over mensenrechten. Het aanbod wordt wekelijks aangevuld met minimaal twee nieuwe titels. Alle films vind je hier. We tippen acht must-sees!

Sin Señas Particulares

Sinds Magdalena’s zoon het huis verliet om de grens met de Verenigde Staten over te steken, heeft ze al maanden niets meer van hem gehoord. De overheid wil dat ze de overlijdensakte van haar zoon ondertekent. Door een ontmoeting met een andere moeder beseft Magdalena dat ze niet verder kan leven zonder het lot van haar zoon te kennen. Ze begint aan een zoektocht door gevaarlijke gebieden waar drugs- en criminele bendes de baas zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=ICUa1CjSUfQ

Una Mujer Fantastica

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar als hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Zowel de artsen als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn. Bekroond met een Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Capharnaüm

De 12-jarige Libanese Zain klaagt zijn ouders aan omdat ze hem op de wereld hebben gezet. Een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. O.a. genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

I Am Greta

Een zeer persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, gemaakt in cinéma vérité stijl waarin regisseur Nathan Grossman haar met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie.

Temblores

Een aangrijpend Guatemalteeks drama van Jayro Bustamante (Ixcanul, La Llorona), waarin een familieman heen en weer wordt gesleurd tussen de liefde voor familie, de grenzen van religie en de vrijheid om te kiezen van wie hij houdt.

Kuessipan

Een authentiek, inheems verhaal over twee meisjes die opgroeien als vriendinnen in een Innu-reservaat in Québec. Een universeel verhaal over familie, verbondenheid en vriendschap, maar ook over criminaliteit en ontworteling.

Parasite

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de rijke familie. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden. Een met vier Oscars bekroonde satire over maatschappelijke ongelijkheid.

The Assistant

Sinds enkele weken heeft Jane haar droombaan als assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als jongste employee maakt ze lange dagen die voornamelijk gevuld zijn met routineklusjes. De grote baas krijgen we niet te zien, maar zijn autoriteit en explosieve willekeur zijn constant voelbaar. Langzaamaan krijgen Jane en de kijker zicht op de omvang van het misbruik en de heersende zwijgcultuur op het kantoor. Subtiel maar meedogenloos wordt duidelijk hoe de verdorvenheid tot in iedere vezel van het bedrijf is doorgedrongen.

Winnie

Terwijl haar man 27 jaar in de gevangenis zat, en paradoxaal genoeg veilig was en gevrijwaard van alle conflicten, stortte Winnie Mandela zich in een leven van strijd en geweld. In tegenstelling tot de voortdurende demonisering vanuit het buitenland is het respect wat zij geniet onder diegenen die haar strijd voortzetten in Zuid Afrika intrigerend. De film vertelt voor het eerst het meeslepende verhaal van Winnie’s radicale leven, waarbij alle beschuldigingen en aanklachten die haar in een kwaad daglicht stelden, vanuit de context van de tijd herzien worden.