Campagne Zimbabwaanse jongeren Helpen elkaar

In Mutare geven jongeren van 16 tot 25 jaar gezondheidsvoorlichting aan leeftijdgenoten: de zogenaamde peer education. Jongeren lopen een groter risico op hiv en andere seksueel overdraagbare ziekten. Naast voorlichting over hiv en ongewenste zwangerschappen, richten de peer educators zich ook op andere jeugdzaken. Man/vrouw verhoudingen, problemen met ouders en familieleden, alcohol- en drugsmisbruik en kindermishandeling zijn belangrijke discussieonderwerpen. De peer educators organiseren evenementen en wedstrijden, bezoeken scholen en geven  voorlichting op manifestaties en jaarmarkten. Ze bereiken zo veel jongeren.

 

De stedenband Haarlem-Mutare ondersteunt een programma waarin jongeren aan andere jongeren voorlichting geven over aids. Over dit programma organiseert ze in Haarlem een informatiecampagne. Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de NCDO.

www.haarlem-mutare.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer