Partnerbericht

Channel Marketeer Telemarketing

Wil jij strijden voor gelijkheid? Samen met collega’s, onze partnerorganisaties en activisten in meer dan 90 landen ongelijkheid bij de wortel aanpakken? Om zo de systemen die daarachter zitten voor eens en altijd te veranderen!

 

Oxfam Novib staat achter de mensen die opstaan voor gelijkheid. Mensen die op hun eigen manier strijden tegen de groeiende verschillen. Samen strijden we voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht gender, afkomst of huidskleur. Een wereld die voor iedereen veilig is; waarin de inkomenskloof krimpt in plaats van groeit; waar klimaatverandering harder en eerlijker wordt aangepakt.

Gelijkheid is de rode draad in ons werk en projecten, maar ook intern. We zijn ervan bewust dat ons team van collega’s nóg diverser kan en dat je alleen met een divers team een ruime blik kan werpen op de wereld. Voor een meerstemmig team doen we daarom een extra oproep aan vrouwen, BIPOC-personen, LHBTQIA+ personen of mensen met een handicap om te solliciteren op deze functie.

Solliciteer en sluit je aan bij Oxfam Novib!

Dit zijn wij

Binnen Oxfam Novib is de Engagement afdeling verantwoordelijk voor ons werk op de Nederlandse markt: campagnes, fondsenwerving, communicatie en participatie. De unit Public Fundraising is binnen deze afdeling verantwoordelijk voor werving (acquisitie) en behoud (loyaliteit) van donateurs.

Dit ben jij

Een enthousiaste en ondernemende telemarketing specialist! Je hebt de ambitie het telemarketingkanaal optimaal in te zetten om zowel nieuwe relaties te werven als bestaande relaties te behouden en te upgraden. Je hebt kennis van zowel de communicatieve als technisch/operationele kant van telemarketing. Je bent scherp op gesprekskwaliteit en resultaten en kan dit in- en extern goed overdragen. Je bent resultaatgericht, kan uitstekend communiceren met collega’s uit verschillende werkgebieden en bent goed in staat om je eigen werkzaamheden te plannen en organiseren.

Dit ga je doen

 • Leiding geven aan externe telemarketingbureaus, waarbij de focus ligt op kwaliteit en effectiviteit, inclusief contractonderhandelingen.
 • Verzorgen van benodigde informatie, briefings en trainingen voor telemarketingbureaus om campagnes binnen de branding en volgens plan uit te voeren.
 • Opstellen van contractafspraken over planning, aantallen, conversie en tevredenheid van telemarketingcampagnes, met voortdurende zoektocht naar verbetermogelijkheden.
 • Controleren en bewaken van de voortgang van telemarketingcampagnes, inclusief foutloos laten verlopen van data processen.
 • Continu vinger aan de pols houden bij de telemarketing bureaus, bijvoorbeeld door – zowel op locatie als anoniem op afstand – mee te luisteren en in gesprek te gaan met de agents en teamleiders. Je koppelt je bevindingen terug naar de bureaus.
 • Initiëren van data-analyse voor telemarketingcampagnes om inzichten te verkrijgen voor verbeteringen, met rapportage aan seniors en unit manager.
 • Verantwoordelijkheid dragen voor telemarketingbudgetten, inkomsten, kosten en bijbehorende controle hierop.
 • Afhandelen van klachten met betrekking tot het telemarketingkanaal.
 • Proactief monitoren van ontwikkelingen in de sector en informeren van belanghebbenden.
 • Innovatie bevorderen door het testen, optimaliseren en implementeren van nieuwe fondsenwervingsinstrumenten voor telemarketingcampagnes.

Wie zoeken wij?

🎓 HBO werk- en denkniveau

📞 Ervaring op het gebied van telemarketing, bij voorkeur in fondsenwerving

🎯 Sterk ontwikkeld klant- en doelgroepdenken

🤝 Vermogen om zelfstandig in- en externe zakelijke relaties op te bouwen en te onderhouden

🧠 Analytisch vermogen en gericht op resultaten

🗣️ Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels

🌍 In het bezit van een geldige vergunning om in Nederland te wonen en te werken

Werken bij Oxfam Novib

 • Al ons werk wordt geleid door onze kernwaarden: Empowerment, Accountability, Inclusiveness, Courage, Solidarity en Equality.
 • Bij Oxfam Novib werken we volgens de Feminist Principles – Oxfam Policy & Practice.
 • Oxfam Novib is vastbesloten om jou een motiverende werkplek te bieden op onze standplaats in Den Haag. Wij bieden bij indiensttreding een jaarcontract, (inclusief 1 maand proeftijd), met mogelijkheid tot verlenging.
 • Oxfam Novib biedt een aantrekkelijk en eerlijk arbeidsvoorwaardenpakket aan inclusief eindejaarsuitkering en jaarlijkse loonsverhoging vanuit de CAO. Daarnaast bieden we ook een keuzemogelijkheid uit verschillende aanvullende opties. De functie is ingeschaald in schaal 7 met een salarisbereik van € 2.638,- tot € 4.004,- bruto per maand op basis van 36 uren per week.
 • We werken momenteel hybride (50% op kantoor in Den Haag en 50% thuis).
 • Oxfam Novib gaat uit van de kracht van verschil. Daarom streven we ernaar een diverse mix van getalenteerde mensen aan te trekken die onze normen, waarden en principes delen en zich inzetten voor het voorkomen en uitroeien van elk type wangedrag.
 • We hebben een actief beleid tegen seksuele intimidatie, uitbuiting en misbruik, elke andere vorm van machtsmisbruik of gebrek aan integriteit en financieel wangedrag. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

Aanvullende informatie

 • Denk je dat dit de baan is die je zoekt en jij de persoon bent die wij zoeken? Dan ontmoeten we je graag! Stuur je C.V. en motivatiebrief via ons wervingsportaal Channel Marketeer Telemarketing (oxfamnovib.nl).
 • Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Bas van Dijk, manager Public Fundraising, via bas.van.dijk@oxfamnovib.nl
 • Alleen sollicitaties die vóór de sluitingsdatum 7 januari 2024 en via ons wervingsportaal zijn ingediend, worden in behandeling genomen.
 • Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd geplaatst. Interne kandidaten genieten de voorkeur indien er passende kwalificatie is. In onze organisatie vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers maximale mogelijkheden krijgen voor groei in nieuwe thema’s en competenties. Voorrang voor interne kandidaten ondersteunt dit.
 • Bij contractaanbieding is het noodzakelijk voor Oxfam Novib geldige referenties op te vragen. Alsmede kunnen onze sollicitanten worden onderworpen aan passende screeningcontroles, waaronder strafregisters en terrorisme, financiële controles of integriteitsscreenings/referenties.
 • Oxfam Novib behoudt zich de discretie om geen enkele afspraak te maken op deze vacature, een afspraak te maken in een lager niveau of een afspraak te maken met een gewijzigde functieomschrijving.
 • Gekwalificeerde kandidaten die in Nederland of andere EU/EEA-landen wonen en bereid zijn om op eigen kosten en verantwoordelijkheden in Nederland te verhuizen en te verblijven, worden aangemoedigd om te solliciteren.
 •  Oxfam Novib kan op dit moment geen visumsponsoring bieden.