Internationale ontwikkelingsorganisatie VSO Nederland heeft per donderdag 26 januari 2012 officieel het keurmerk van Centraal Bureau Fondsenwerving voor verantwoorde werving en besteding van fondsen. Conclusion Implementation speelde een belangrijke rol bij het indienen van de aanvraag. Zij werken, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, samen met VSO en hebben in deeltijd kosteloos twee adviseurs beschikbaar gesteld.


Samenwerking Conclusion Implementation en VSO Nederland


Sinds januari 2010 werkt VSO samen met Conclusion Implementation, een specialist in projectmanagement. Voor het aanvragen van het CBF-keur was VSO op zoek naar een ervaren projectleider. Conclusion Implementation heeft VSO ondersteund met twee adviseurs die samen in totaal 180 uur op pro bono basis werkten. Naast pro bono dienstverlening in Nederland biedt Conclusion Implementation haar medewerkers, in het kader van de samenwerking met VSO, ook de mogelijkheid om te worden uitgezonden naar een ontwikkelingsland om daar organisatieveranderingen te begeleiden en projecten te managen.
“Onze projectmanagers willen in hun dagelijkse werk graag iets realiseren dat zinvol is, dat het verschil maakt. Dat maakt ons anders dan andere bureaus. Om die cultuur te bewaken vinden wij ook maatschappelijke zingeving belangrijk. Voor ons ligt het dan ook voor de hand om met behulp van onze kennis van projectmanagement een bijdrage te leveren aan het werk van VSO en dus aan een betere wereld,” aldus Arno Commandeur, Directeur Conclusion Implementation.


Het belang van een CBF-keur voor VSO


VSO is afhankelijk van giften en donaties. Een keurmerk als het CBF helpt om als goed doel het vertrouwen van onze donateurs te krijgen. Joris Eekhout, directeur VSO Nederland legt uit waarom het CBF-keur van groot belang is voor de Nederlandse organisatie: “Het CBF-keur is algemeen bekend onder de bevolking. Het is een gerenommeerd keurmerk en het opent veel deuren: gemeenten geven sneller vergunningen voor werving van donateurs en we krijgen kortingen voor uitzendingen en spotjes op radio en tv, etc. Hierdoor kunnen wij kosten besparen, wat we vervolgens kunnen besteden aan armoedebestrijding.” Op donderdag 26 januari 2012 is het CBF-contract officieel bekrachtigd. Als keurmerkhouder mag VSO niet meer dan 25% van haar inkomsten aan fondsenwerving besteden. VSO zat daar de afgelopen drie boekjaren ruim onder.

VSO nieuw

VSO Nederland

VSO werkt aan blijvende verandering door kennis en vaardigheden te delen in de armste gebieden van Afrika en Azië. Zo bouwen we aan …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500