€ 1 per tasje voor kindertehuis ‘Hanukkah’ in Ghana
De consumentenprijs van de CarryEco bag is € 9,95. Per verkocht tasje wordt € 1 gedoneerd aan het kindertehuis ‘Hanukkah’ in Ghana. Dit weeshuis wordt geleid door de Nederlandse Mariëtte Asagbo-Krouwel en haar Ghanese man Moses Asagbo. Hanukkah is in 2006 opgericht in de Ghanese plaats Sunyani (400 kilometer ten Noord-Westen van Accra) en biedt inmiddels aan ruim 35 kinderen een liefdevol onderdak, medische zorg en scholing. Daarnaast geeft Hanukkah ook regelmatig medische en financiële hulp voor scholing kinderen buiten het weeshuis en zijn er plannen om een kliniek bij het weeshuis te bouwen. Voor meer informatie, foto’s en filmpjes: www.mchildcare.nl

Wat is er eigenlijk mis met plastic tasjes?
Wereldwijd worden ieder jaar ruim één biljoen plastic tassen verbruikt, waarvan gemiddeld 1,4 miljard in Nederland. De gemiddelde plastic tas verdwijnt al na twintig minuten in de vuilnisbak, of erger, op straat. Plastic tassen blokkeren afvoerputten en riolen. Midden in de Stille Oceaan drijft een enorme plasticbrij rond, afkomstig van afvalplastic. Dit vormt een bedreiging van het leven in de zee en op het land, want  microscopisch kleine plasticdeeltjes worden via de vissen in onze voedselketen opgenomen.

Minder tasjes overal ter wereld
Bij het gebruik van een CarryEco bag, kun je per jaar zo’n 70 plastic tassen uitsparen. Daarmee draag je bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot als gevolg van de productie en verbranding van plastic tassen. Over de hele wereld komen er steeds meer maatregelen  om het gebruik van plastic tassen terug te dringen. In China, Zuid-Afrika, India, Australië, Bangladesh, Kenia en de Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco zijn plastic tasjes verboden.

Dichter bij huis zijn plastic draagtassen in Frankrijk en Italië verboden en is in België een heffing op plastic ingesteld. In Nederland hebben alle 28 grote supermarktketens en groothandels afgesproken geen dunne gratis plastic tasjes bij de kassa’s van supermarkten meer weg te geven. Kortom, de revival van de eigen boodschappentas is daar.  Met een CarryEco bag draag je een steentje bij aan een schonere wereld.

shop.morethanhip.nl/CarryEco

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer