Het terugdringen van de wereldwijde armoede hangt volgens CARE sterk samen met het ondersteunen van de ontwikkelingskansen van vrouwen en meisjes. In de afgelopen jaren is dit de belangrijkste prioriteit voor CARE geworden. Programma’s bieden vrouwen diensten en informatie en richten zich op het beïnvloeden van beleid dat het hebben van een veilige zwangerschap tot een recht maakt.

 

Van alle Millenniumdoelen zijn het de hier aan verwante doelen – het verbeteren van de gezondheid van vrouwen en kinderen- die het meest achterblijven. CARE roept de wereldleiders, die in New York bijeenkomen om de vooruitgang van de Millenniumdoelen te beoordelen, op over te gaan tot actie om de gestelde doelen voor 2015 te halen.

 

"Ieder jaar overlijden honderdduizenden vrouwen overal ter wereld aan complicaties tijdens de zwangerschap- dat is wereldwijd bijna iedere minuut van de dag een vrouw. Miljoenen anderen houden een handicap aan de zwangerschap over, die hun leven voor goed verandert, " stelt Dr. Robert Glasser, Secretaris Generaal van CARE International. "CARE vergroot haar inzet om deze wereldwijde epidemie te lijf te gaan. We roepen wereldleiders op hetzelfde te doen, tot nieuwe, concrete financiële afspraken te komen en over te gaan tot daadkrachtige acties om de gezondheid van miljoenen vrouwen en kinderen te verbeteren."

 

De programma’s van CARE richten zich op de meest achtergestelde groepen in landen met de grootste gezondheidsproblemen. Door uitbreiding van de programma’s waarin de gezondheid van moeders centraal staat in minimaal tien nieuwe landen- een toename met 50 procent- en door het uitbreiden van programma’s in de landen waar CARE al actief is, stelt CARE zich tot doel meer dan 30 miljoen vrouwen te ondersteunen die tot deze groep behoren.

meer informatie op www.carenederland.org

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer