Campagne
Voor CNV Internationaal reden genoeg om via de campagne 'Wereldvrouwen' de discussie aan te gaan. In de campagne worden de problemen bespreekbaar gemaakt die vrouwen tegenkomen in hun werk, thuis, binnen de vakbeweging en in de maatschappij. In Nederland, maar ook wereldwijd. Tegelijkertijd gaat CNV Internationaal op zoek naar goede voorbeelden. Wat is het geheim van vrouwen die deze problemen al wel hebben overwonnen? Kunnen we van elkaar leren?

Aftrap
De campagne start officieel vandaag. Tijdens de speciale bijeenkomst 'Vrouwen, Passie & Leiderschap' zorgt CNV-bestuurder Yvon van Houdt voor de aftrap. Zij werpt een blik in de Nederlandse keuken: hoe zit het hier met de vrouw-man verhoudingen. Hoe kan het CNV bijdragen aan oplossingen.
Daarnaast gaat de film 'Wereldvrouwen' in première die CNV Internationaal in samenwerking met LokaalMondiaal heeft geproduceerd. Hierin vertellen vier krachtige vakbondsvrouwen uit Guinee, Chili, Sri Lanka en Nederland over hun ervaringen. Voor het CNV zijn dit Wereldvrouwen. Ook wordt vanmiddag een speciale website gelanceerd. En er is onder leiding van cabaretière Funda Müjde gelegenheid voor discussie.

Afsluiting werkkonferentie
De bijeenkomst van vanmiddag is tevens de afsluiting van de internationale conferentie 'Vrouw en Vakbeweging' van afgelopen week. 14 vakbondscollega's uit Engelstalige landen waren aanwezig. De 12 vrouwelijke en 2 mannelijke vakbondscollega's komen uit Engels-sprekende ontwikkelingslanden. Afrika is vertegenwoordigd met collega's uit Benin, Ghana, Kameroen, Togo en Zuid-Afrika. Vanuit Azië zijn de volgende landen vertegenwoordigd: Filippijnen, Indonesië, Pakistan en Sri Lanka. De vakbondsvrouwen zijn acht dagen de gast geweest van CNV Internationaal.

Actuele weblog
Via een actuele weblog kunt u dagelijks op de hoogte blijven van de gebeurtenissen tijdens deze werkconferentie, de studiedag en het begin van de campagne.

Jonge vrouwen
De campagne richt zich met name op jonge vrouwen tussen de 25 en 50 jaar. De eerste fase van de campagne eindigt op Internationale Vrouwendag, Dat is op 8 maart 2006.

Actuele weblog over de Werkconferentie 'Vrouw en Vakbeweging'
Uitgebreide informatie over de themadag `Vrouwen, Passie en Leiderschap´

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer