Besluit Arbitrageraad
600 leden van de C.CADWU dienden hierover in november 2005 een klacht in bij de Arbeidsinspectie. Het probleem werd niet opgelost. Waarna de klacht werd voorgelegd aan de Arbitrageraad. Op 10 februari 2006 besliste deze Raad, dat de tijdelijke contracten teruggebracht moesten worden naar de oorspronkelijke vaste contracten.

Opnieuw ontslagen
Het bedrijf reageerde op een verbijsterende manier. De uitspraak werd niet gerespecteerd, maar op 22 februari werden opnieuw 7 vakbondsmensen, die de klacht hadden ondersteund, ontslagen. Dit leidde tot een spontane algemene staking van de werknemers. Waarna nieuwe gesprekken en onderhandelingen volgden.

Schending van de vrijheid van vakbeweging
De C.CADWU ziet in de handelwijze van het bedrijf een duidelijke schending van de vrijheid van vakbeweging. In een scherpe brief van het CNV aan de Minister van Arbeid en aan het Bedrijfsmanagement worden de eisen van de C.CADWU 'terecht' en 'rechtvaardig' genoemd. Opgeroepen wordt om de uitspraak van de Arbitrageraad te respecteren en de ontslagen vakbondsmensen weer in dienst te nemen. Ook wordt dringend verzocht overwerk niet meer verplicht te stellen, maar te laten plaatsvinden op basis van vrijwilligheid. 'Zo kunt u een nieuwe algemene staking op 23 maart a.s. voorkomen'.

Kopers van de kleding
Inmiddels is de C.CADWU begonnen met een onderzoek, wie de kopers zijn van de kleding van Flying Dragon III. Zodat deze op de hoogte gesteld kunnen worden van wat zich op dit moment afspeelt.

Link
*
Meer over de relatie tussen het CNV en de C.CADWU

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer