Ath Thorn, voorzitter van de vakbond CLC/C.CAWDU voor textielarbeiders vertelt over de onderhandelingen met de werkgevers en de klanten van de kledingfabrieken: "We vertelden over de problemen waar de werknemers mee kampten, sinds zij geschorst of ontslagen waren en over de bemoeienis van de premier."

Cambodjaanse premier pleit voor win-win oplossing
Premier Hun Sen riep in september de partijen op om te komen tot een ‘win-win- oplossing’. Hij pleitte ervoor om de aanklachten tegen de stakers te laten vallen, zodat zij weer terug kunnen keren naar hun werk.

Toch vindt Ath Thorn de overheid meer moet doen: "De regering moet haar macht gebruiken om de werkgevers te dwingen de werknemers weer in dienst terug te nemen." Hij voegde er aan toe dat hij Hun Sen een brief zal sturen namens de 142 werknemers uit de 14 fabrieken die nog steeds niet terug mogen keren naar hun werk.

Eindelijk weer geld om te huur te betalen
Chea Thida, een vakbondsvertegenwoordiger bij Goldfame Enterprise, zei vandaag dat ze blij was om terug te keren naar het werk. "Ik ben er al helemaal klaar voor om weer aan het werk te gaan. Dan heb ik eindelijk weer geld om eten te kopen en de huur van mijn huis te betalen. Maar ik ben niet bang om weer te gaan protesteren als dat nodig is."

Sous Chanta nog steeds in de cel
De jonge onterecht gearresteerde Cambodjaanse vakbondsleider Sous Chanta zit intussen nog steeds in de cel. Doe mee aan de schrijfactie van CNV Internationaal en mail Sous Chantha vrij!

Meer over Eerlijke Kleding en de fabrieken waar onze kleding wordt gemaakt

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer