“Er gaan geruchten dat het moeilijk zal worden om aanwezig te zijn bij de rechtszaak. Onze collega’s van de vakbondsorganisatie CLC halen ons daarom al vroeg op bij ons hotel. In verband met te verwachten wegblokkades gaan we per tuk-tuk naar de rechtbank.

CLC leider Athit Kong vertelt dat de rechtszaken in Cambodja in principe openbaar toegankelijk zijn. Vandaag is daar dus weinig van te merken. De Cambodjaanse overheid heeft zware beperkingen ingesteld om te voorkomen dat familieleden van de gevangenen en andere geïnteresseerden bij de rechtszaak aanwezig kunnen zijn. Voor de rechtbank zit een groepje familieleden en kennissen die al aanwezig waren voordat de blokkades opgesteld werden. Ook zij mochten niet naar binnen.

De kledingarbeiders begonnen hun acties voor verhoging van het minimumloon naar 160 $ per maand, nadat de regering eerdere afspraken over geleidelijke verhoging van het minimumloon niet nakwam. De lonen zijn zo laag dat veel arbeiders aan ondervoeding lijden.

>> Lees de blog verder

 

cnv internationaal_400px

CNV Internationaal

100% eerlijk werk, daar maakt CNV Internationaal ieder dag werk van in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dat doen we door nauw samen te …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer