De 23 kledingarbeiders die werden gearresteerd door de Cambodjaanse militaire politie zijn nog steeds niet vrijgelaten. Enkelen van hen zijn opgesloten in de beruchte CC3 gevangenis. De CC3 gevangenis ligt geïsoleerd op 2 uur van de stad Kampong Cham ten noordoosten van de hoofdstad Phnom Penh. Van de overige gearresteerden is niet bekend waar zij vastgehouden worden.

Door gewelddadig politieoptreden kwamen begin januari vier jonge kledingarbeiders om en 39 mensen raakten gewond. Zij voerden wekenlang actie voor een verhoging van het minimum loon naar een leefbaar niveau.

Onder de gearresteerden is Vorn Pao, voorzitter van de Independent Democratic Informal Economy Association (IDEA). Deze organisatie voor werkenden in de informele economie is aangesloten bij CLC, partnerorganisatie van CNV Internationaal in Cambodja.

Alleen familie en een dokter mogen de gevangenen bezoeken. Volgens mensenrechtenorganisatie LICADHO zijn de gevangenen bij hun arrestatie mishandeld. Prak Sovannary, de vrouw van Vorn Pao maakt zich ernstig zorgen over de conditie van haar man die recent een operatie onderging.

Geef een minuut van je tijd en stuur hier de online protestbrief

 

 

cnv internationaal_400px

CNV Internationaal

100% eerlijk werk, daar maakt CNV Internationaal ieder dag werk van in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dat doen we door nauw samen te …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer