Nu al worden regelmatig actievoerende kledingarbeiders opgepakt die vaak tegen betaling van hoge borgtocht vrijgelaten worden. Rechtszaken worden vervolgens eindeloos opgeschort. Veroordeling blijft deze arbeiders boven het hoofd hangen en bindt hen aan handen en voeten.

De Cambodjaanse vakbond CLC (partnerorganisatie van CNV Internationaal) heeft al meer dan een jaar geen overleg meer gehad met de regering. Vertegenwoordigers van werkgevers hebben de wetsvoorstellen wel kunnen beïnvloeden.

Cambodja’s internationale reputatie is afgelopen jaren flink aangetast door onveilige en ongezonde omstandigheden in de kledingfabrieken. De kledingindustrie biedt alleen al werk aan ongeveer 700.000 jongeren, voornamelijk vrouwen.

Verder lezen

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
cnv-internationaal

CNV Internationaal

Wie we zijn en wat we doen CNV Internationaal is een onafhankelijke stichting en één van de afdelingen van CNV Vakcentrale. CNV …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer