Het boek zal worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gastsprekers zijn Emma Leslie, directeur van het Centre of Peace en Conflict studies in Cambodja en een zeer belangrijke vertegenwoordiger van een grote NGO uit Birma. Zij zullen informatie geven over het huidige politieke landschap in Birma, de positie van etnische groepen en de rol van etnische politieke partijen bij de komende verkiezingen.

Het boek ‘ Listening to Voices from Inside: Ethnic People Speak’ is tot stand gekomen na uitgebreid onderzoek onder welzijnswerkers van acht minderheidsgroepen in Birma. Nooit eerder zijn de meningen, wensen en aspiraties van etnische groepen zo direct verwoord en samengebracht in één boek.

 Birma kent ruim 135 verschillende etnische minderheden en behoort hiermee tot één van de etnisch meest diverse landen in de wereld. Het land is verwikkeld in een al decennialang lopend gewelddadig etnisch conflict.  

 Voor het eerst in 20 jaar worden op 7 november verkiezingen gehouden in Birma. Veertig partijen zullen meedoen aan de verkiezingen, waaronder veel etnische politieke partijen. Zij hopen dat zij door deelname in hun eigen gebieden, op lokaal en regionale niveau meer zeggenschap zullen krijgen in het gevoerde beleidom gelijke rechten te bewerkstelligen.

Locatie: Seminar Room- Burma Centrum Nederland, de Wittenstraat 25, Amsterdam.Datum & Tijd:            13 september, 16.00-17.00

Voor meer informatie over de verkiezingen in Birma kunt u contact opnemen met Burma Centrum Nederland.           (www.burmacentrum.nl)

E-mail: info@burmacentrum.nl

Tel: 020-6716952                    

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer