Partnerbericht

Burma Centrum Nederland: 16 september: Documentaire- en discussieavond over democratisering in Birma

De discussieavond zal worden georganiseerd door het Burma Centrum Nederland, de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen Amsterdam en Amnesty International. Na de documentaire ‘Burma VJ: Reporting from a closed country’ zal een paneldiscussie plaatsvinden onder leiding van Jan Donkers. Met in het panel: Minka Nijhuis (journaliste), Arjan El-Fassed (Groenlinks), Hans Roel (Burma Centrum Nederland) en Nyan Lwin Aung (Birmese student).

In september 2007 vonden in het totalitaire én boeddhistische Birma de monnikenprotesten plaats, die wereldwijd veel aandacht trokken en het vergeten land voor even op de kaart zetten. Ondanks diplomatieke druk is sindsdien echter niets veranderd en is de aandacht voor het land ernstig verslapt. Dit najaar zullen voor het eerst sinds 1990 verkiezingen plaatsvinden. De meningen zijn sterk verdeeld over de vraag of de buitenwereld zich ermee zou moeten bemoeien en, zo ja, welke manier het meest constructief zou zijn. Wat is de beste aanpak bij een land dat zich zo weinig aantrekt van internationale diplomatieke druk?

De luid bejubelde documentaire Burma VJ, prijswinnaar op IDFA 2008 en genomineerd voor een Oscar in 2010, gaat over de protesten in 2007, het neerslaan ervan en de geheime videoreporters van Democratic Voice of Burma, die hun indrukwekkende beelden de wereld in stuurden.  

Datum: 16 september 2010
Tijd: 18:30 (zaal open 18:15),
Locatie: Studio K, Timorplein 62, Amsterdam.

De voertaal is engels. De toegang is gratis. Het is aan te raden plaatsen te reserveren via Studio K (www.studio-k.nu). Neem contact op het Burmacentrum Nederland (info@burmacentrum.nl) voor vragen.