Fairmail: toekomst voor Peruaanse jongeren
FairMail biedt jongeren fotografietraining, parttime werk en begeleiding bij het maken van toekomstplannen. FairMail heeft begin oktober de Dutch Card Award voor ‘meest innovatieve concept’ gewonnen. De jury, bestaande uit inkopers van o.a. V&D, Bruna en AKO, riep FairMail uit tot winnaar vanwege het verrassende artwork en het gebruik van andere papiersoorten. "Niet alleen de combinatie van ontwikkeling, productie en verkoop is innovatief, maar ook het verhaal achter FairMail", aldus de jury. Het Nederlandse FairMail is wereldwijd het eerste fairtrade merk in fotowenskaarten.

Groningen voortrekker in fairtrade
De overhandiging vond plaats tijdens het eindfeest van de Fairtrade week, op het Waagplein in Groningen. De heer Rehwinkel gaf aan trots te zijn de Welvaarders prijs uit te mogen reiken en ziet Groningen als een echte voortrekker op het gebied van fairtrade. De prijs die overhandigd is, is een bijzondere. De winnaar zal kennis gaan maken met producenten van Fairmail Cards in Peru en trekt 14 dagen met hun op. Samen met de Peruaanse jongeren wordt een fotoreis gemaakt, met de kennis die de Nederlandse jongeren hebben over trends in het westen zullen ze proberen om de jongeren nog betere foto’s te laten maken om die vervolgens gedrukt op kaarten te verkopen.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland en dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer verkozen tot Beste Cadeauwinkel. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en  ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij. Dit jaar bestaan de Wereldwinkels 40 jaar.

www.wereldwinkels.nl en www.welvaarders.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer