Partnerbericht

Verbreed je eigen horizon tijdens deze stadswandeling

Schrijf je nu in voor de Breaking The Walls Experience in Den Haag

Verbreed je eigen horizon tijdens de Breaking The Walls Experience dwars door Den Haag op 28 oktober. Ga in gesprek met inwoners met allerlei achtergronden. Om hen te leren kennen, maar ook om je eigen (voor)oordelen te onderzoeken. Want misschien heb je die wel? Bewust of onbewust?

Geen tijd op 28 oktober? Er is ook een wandeling op 23 november en op 9 december. Voor meer informatie en om je aan te melden ga je naar onze website.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Mensen met een Missie en Stichting BBIS, en mede mogelijk gemaakt door de ASN Foundation.

In gesprek met ‘de ander’: polarisatie in Nederland
Wij maken ons zorgen om de sterk toenemende polarisatie: wereldwijd én in ons eigen land. Steeds meer mensen komen tegenover elkaar te staan. Over moeilijke onderwerpen lijkt het gesprek onmogelijk. De ene groep kijkt vanuit de eigen bubbel met argwaan naar ‘de ander’.

Wij geloven dat door in gesprek te gaan met ‘de ander’ de kloof van polarisatie gedicht kan worden. Om de toenemende verharding in de samenleving tegen te gaan biedt Mensen met een Missie in partnerschap met Stichting BBIS (Bevordering Beeldvorming Internationale Samenwerking) de Breaking the Walls Experience aan.

Door middel van deze wandeling worden onzichtbare barrières tussen internationale wijken in Den Haag doorbroken. Als deelnemer word je niet alleen meegenomen op de tour, maar ook tijdens en tussen de stadsbezoekjes uitgedaagd om op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. Daardoor ga je ervaren dat ‘de ander’ vaak helemaal niet zo anders is.

Lees hier meer over het werk van Mensen met een Missie in Nederland.