Dit zijn alle organisaties die met een CBF-keurmerk werken. Een branche-CAO zorgt voor vergelijkbaarheid en helderheid in de arbeidsvoorwaarden, gelijk loon voor gelijk werk, maar ook voor transparantie naar publiek en donateurs.

Sinds vorig jaar zomer pleiten CNV Dienstenbond en het Nederlands Genootschap Fondsenwerververs al voor een arbeidsovereenkomst. Er was toen ophef ontstaan over het hoge salaris van de directeur van de hartstichting. Met een jaarsalaris van 170.000 euro, was Manger Cats de bestbetaalde directeur van goede doelen. Menig fonds zag hierdoor zijn inkomen dalen en vrijwilligers en donateurs afhaken.

Om dit soort problemen te verkomen moeten ook directeuren onder het CAO gaan vallen. Nu is het CAO overal anders geregeld. Sommige organisaties volgen het CAO voor de zorg of welzijn terwijl andere juist helemaal niets geregeld hebben. Het is daarom van groot belang dat er een CAO komt voor de fondsenwervende branche met duidelijke en zichtbare afspraken. Het zorgt er tevens voor dat donateurs en het grote publiek zien dat alles netjes is geregeld. Dit kan het vertrouwen in de goede doelen sector weer herstellen. 

Actie

De CNV Dienstenbond is inmiddels een ledenwerfcampagne gestart. Immers, hoe meer leden zich aansluiten, hoe sterker de Dienstenbond zich kan inzetten voor zo'n branche-CAO en voor het belang van de werknemers in deze sector.

Om de werving kracht bij te zetten is de CNV-Dienstenbond een speciale actie gestart. Ieder vijftigste nieuw ingeschreven lid wijst een vakbondsorganisatie aan in Latijns-Amerika, Azië, Afrika, Centraal- en Oost-Europa die 100 euro krijgt! CNV Internationaal steunt deze actie. Met als motto: 'Collegialiteit Wereldwijd'. Want overal ter wereld hebben werknemers recht op goede arbeidsvoorwaarden.

Klik hier voor de folder in PDF-formaat: Folder CNV dienstenbond

Meer informatie over de activiteiten van CNV Internationaal: http://www.cnvinternationaal.nl/

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer