Op 29 januari verscheen onder redactie van Jos Bijman (Universiteit Wageningen), Roldan Muradian (Universidade Federal Fluminense, Brazilië) en Jur Schuurman (voorheen Agriterra) dit werk over de rol die coöperaties spelen bij de ontwikkeling van het platteland en het verlichten van armoede.

Het boek schetst voor een breder publiek alle aspecten van een coöperatie, het belang van coöperaties voor boeren en de rol van coöperaties in de keten. Aan de hand van een reeks internationale case- studies, belichten de auteurs diverse uitdagingen waar landbouw-coöperaties in ontwikkelingslanden mee te maken hebben. 

Meer informatie over de betrokken auteurs en de inhoud leest u op http://www.e-elgar.com/shop/cooperatives-economic-democratization-and-rural-development.

Jos Bijman vertelde kort iets over coöperaties in het algemeen. Jur Schuurman nam daarna het woord over behaalde resultaten en Kees Blokland (directeur Agriterra en co-auteur) gaf uitleg over de inhoud van de campagne ‘Small farmers, big deal’. De campagne sluit goed aan bij het kerndoel van LANDac: “The central focus is on mutual learning about optimizing linkages between agricultural investments, inclusive and sustainable development, and food security.” 

Samenstellers Jur Schuurman en Jos Bijman overhandigden het boek aan Theo de Jager omdat hij als voorzitter van de PAFO de vertegenwoordiger is van miljoenen boeren op het Afrikaanse continent. Uiteindelijk gaat het boek over hen: landbouwcoöperaties zijn immers van en voor boeren.

——————————————————–

Cooperatives, Economic Democratization and Rural Development’
Onder redactie van Jos Bijman (Wageningen University), Roldan Muradian (Universidade Federal Fluminense, Brazilië) en Jur Schuurman (voorheen Agriterra)Uitgeverij Edward Elgar, isbn 978 1 78471 937 1
Te koop via www.e-elgar.com. Daar is ook een (gedeeltelijke) online versie te bekijken.

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer