Partnerbericht

Bewust back to work met deze duurzame tassen

De zomervakantie loopt voor de meeste mensen ten einde. Dat betekent dat we ons allemaal langzaamaan weer klaarmaken om terug naar het werk of aan de studie te gaan. Een goed moment om eens te kijken hoe je dit zo duurzaam mogelijk kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan reizen met het OV, een biologisch en groene lunch, zonder onnodige verpakkingen, en die doe je natuurlijk in een duurzame tas. Maar voor welke tas kies je dan precies?

Je handen vrij met een duurzame Crossbody tas
Vooral wanneer je reist met het openbaar vervoer is het erg fijn als je je handen vrij hebt om makkelijk in en uit te stappen, snel je vervoersbewijs te pakken of even een boterhammetje  op te peuzelen tijdens het lopen. Een crossbody tas, de naam zegt het eigenlijk al, hangt schuin over je lichaam en draagt daardoor erg comfortabel. Bij het kopen van een duurzame tas kun je natuurlijk rekening houden met allerlei factoren; van het gebruikte materiaal tot de manier waarop de tas tot stand komt. Maar je kunt ook kijken naar duurzame merken en wat zij uitdragen. Wil je zeker weten dat je een duurzame crossbody tas koopt, dan kun je kiezen voor een tas van het merk MYOMY. Deze tassen worden namelijk allemaal zo duurzaam mogelijk gefabriceerd; er wordt rekening gehouden met het beperken van energiegebruik tijdens het productieproces en het inzetten van duurzame materialen, en er wordt ook gedacht aan een eerlijke loon voor de werknemers in onder andere India. Zo draag je niet alleen een stijlvolle en eerlijke tas, maar ook een steentje bij aan een betere wereld.

Je laptop duurzaam vervoeren in een vegan laptoptas
Bijna iedereen heeft er tegenwoordig eentje bij zich tijdens het forenzen; Een laptop. Deze moet onderweg veilig opgeborgen zitten, maar je moet hem ook makkelijk en snel even erbij kunnen pakken om je mail te checken of onderweg te werken. Tegenwoordig komen de tassen in alle mogelijke vormen en formaten. Of je nu een 10 inch of laptoptas 17 inch nodig hebt, de perfecte laptoptas is er voor iedereen. Maar het liefst wil je natuurlijk wel een duurzame versie. Kijk dan voor je een tas aanschaft of je er een kunt vinden die gemaakt is van duurzaam materiaal; zoals eco-leer of kunstleer. Zo weet je zeker dat je met het dragen van deze tas niet hebt bijgedragen aan dierenleed en dat er zo min mogelijk chemische stoffen gebruikt werden in het productieproces, om de natuur te sparen.

Een tas die jarenlang meegaat; de leren cowboysbag
Ok, als je liever geen vlees op je bord hebt liggen dan is een leren tas voor jou waarschijnlijk niet de beste keuze. Maar hoewel een echte leren tas natuurlijk onmogelijk tot stand kan komen zonder dat daar een dier bij betrokken is, is het wel een duurzame keuze omdat je een tas van goede kwaliteit koopt die erg lang meegaat. Leer kan namelijk prima tegen een stootje en wordt juist naarmate de tijd verstrijkt steeds mooier en karakteristieker. Als je dan toch een leren tas koopt, doe het dan meteen goed en kies voor een cowboysbag. Deze tas komt niet alleen in de klassieke vorm, die bekend staat als ‘The Bag’, maar kun je ook krijgen als laptoptas, schoudertas, rugzak of zelfs luiertas. Wil je wel graag een leren cowboysbag maar heb je geen zin om de hoofdprijs te betalen, dan is een cowboysbag sale het uitgelezen moment om jouw nieuwe tas voor het komende decennium uit te zoeken.