Dansen voor schoon water in Lobange

LiveBuild is een organisatie die zich inzet voor duurzame waterprojecten en onderwijs in Kameroen, een land waar nog veel moet gebeuren. LiveBuild heeft veel kennis het land Kameroen en wist al meedere projecten succesvol te volbrengen. Ieder project van LiveBuild heeft als doel een dorp te begeleiden tot dat de bevoling daar zelfstandig voor hun watervoorzieningen en ondewijs kan zorgen. De opbrengst van het benefietfeest Groene Helden op 3 juli gaat naar het waterpoject in Lobange. Dit afgelegen dorp werd recent nog gekweld door een cholera uitbraak die zeventien mensen het leven kostte. Door modderige bronnen krijgen ziektes zoals deze maar ook tyfus, dysenterie en andere infecties vrij spel. Voorlichting, schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen kunnen dit voorkomen.

Groene Helden

Stichiting UMEF (United Music Events Foundation) organiseert regelmatig het benefietfeest Groene Helden voor een goed doel. Voorgaande edities haalde Groene Helden geld op voor onder andere WakaWaka (Club Air, Amsterdam) en I Love Beeing (Club Up, Amsterdam). UMEF zet zich naast benefietfeesten in voor verduurzaming van de evenementenbranche.

Links

Facebook event: https://www.facebook.com/events/430686600425877/

Waterproject Lobange: http://www.livebuild.org/projects/lobange-water-project/

UMEF: www.umef.net

Gastenlijst winnen? Doe mee met de discobingo bij het duurzame festival Cycle-Camping Cartesius: http://www.cyclecampingcartesius.nl/events

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer