Van 21 juni tot 30 juli gaan 5 Haarlemse CIOS studenten stage lopen bij de Mutare Haarlem Sportleaders. Haarlem heeft inmiddels twintig jaar een stedenband met haar zusterstad Mutare in Zimbabwe. De afgelopen tien jaar is er gewerkt aan een sportproject in Mutare. Vroeger gingen daar Nederlandse sporters heen om les te geven. Inmiddels is de Mutare Haarlem Sportleaders al vijf jaar een zelfstandige organisatie die sportbuurtwerk in Mutare doet. Sinds 3 jaar hebben ze zelfs een erkenning van het Nederlandse leerbedrijf Calibris om een stageadres te zijn voor CIOS leerlingen.

Ook dit jaar gaan er CIOS studenten op eigen kosten ervaren hoe ze in Mutare sportbuurtwerk uitvoeren. Voor het organiseren van een groot sportevenement in Mutare hebben de deelnemende CIOS studenten allerlei sponsoractiviteiten in Haarlem uitgevoerd. Op dinsdag 5 juni hebben ze een sponsor diner georganiseerd. Alle ouders waren aanwezig, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en andere familie leden/kennissen. De opkomst was goed er waren zo’n 25 mensen. De inloop was om half 7 waarbij iedereen werd voorzien van een drankje, het voorstel rondje begon waarna ze gelijk door gingen met de presentatie over Mutare en de projecten waar ze daar aan gaan meewerken. Het voorgerecht was klaar, een heerlijke tomaten of kippensoep met brood. De presentatie ging weer verder, tot het hoofdgerecht klaar was, gebakken aardappeltjes met rozemarijn, salade en kip saté. Ook toen dit op was ging de presentatie weer verder met vragen rondje waar veel verschillende dingen aan bod kwamen. Tijd voor het toetje, vers fruit met soft ijs en chocolade of aardbeien saus. Als afsluiting een groot applaus voor de mensen die het heerlijke eten hadden verzorgd. En natuurlijk, betalen na afloop. De opbrengst was meer dan verwacht. Er is op deze gezellige avond €275,- opgehaald. Kortom een goede opbrengst na een zeer geslaagde avond met heerlijk eten en veel gezelligheid.

Als u dit project ook wilt steunen kan dat door geld over te maken op rekening 3823435 van de stedenband Haarlem-Mutare, postbus 5508 2000 GM Haarlem onder vermelding van CIOSuitwisseling.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer