Zaterdag lanceerde Upact haar nieuwe online spel ‘Conflix’. Deelnemers aan de serious game krijgen spelenderwijs inzicht in de belangen van verschillende partijen in een conflict. Daarbij geeft Conflix aandacht aan thema’s zoals water, grond, cultuur en politieke invloed. Spelen kan via www.conflix.nl.

Binnen de game – die Upact ontwikkelde in samenwerking met studenten van de HKU – plaatsen deelnemers verschillende gekleurde blokken op een veld met belangen. De kleuren representeren bevolkingsgroepen met uiteenlopende belangen en de levels worden steeds moeilijker: belangen worden schaarser en groepen krijgen meer voorkeursbelangen. Het conflict voorkomen en rekening houden met de belangen van alle groepen wordt daardoor een ingewikkelde, ‘soms bijna onmogelijke’, opgave.

Conflix is een initiatief van Upact, een not for profit organisatie die zich inzet voor duurzame vrede. De serious game kwam tot stand met steun van Oxfam Novib, Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer