Partnerbericht

Begin 2019 goed met deze groene goede voornemens

Maak jij altijd een lijstje met goede voornemens? En hou je je ook aan die voornemens? ? Wij hebben een paar super simpele tips voor je die je aan je lijstje toe kan voegen. Want of je nou een Gewoontedier bent die vaak terugvalt in zijn oude gewoontes of een Early Bird die altijd overal als eerste bij is, deze tips zijn een fluitje van een cent. Zo maak je direct een groene goede start van 2019.

Overstappen naar een duurzame bank

De makkelijkste groene daad die er is: bankieren bij een duurzame bank. ASN Bank investeert jouw geld uitsluitend in goede dingen, daar hoef jij niets voor te doen. Zo investeren wij niet in wapens, doen we niet aan bonussen en houden we juist wel rekening met het klimaat en dierenwelzijn. Bankieren gaat makkelijk met de app of online, je krijgt rente over je saldo en hulp bij het overstappen.

Met de overstapservice zet je je adressen makkelijk over en worden je bij- en afschrijvingen automatisch 13 maanden doorgestuurd. Je hoeft alleen je nieuwe rekeningnummer door te geven aan de instanties waar je geld van ontvangt. Duurzaam bankieren, peanuts!

Grote schoonmaak in de natuur: plasticsoep opruimen

Natuurlijk kan je in je huis een grote schoonmaak houden, maar je kan ook groter denken en doen. Zo kan je de natuur in gaan en meehelpen met de jaarlijkse Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee. Zo hielpen afgelopen zomer 2.764 vrijwilligers mee en ruimden zij in 15 dagen ruim 11.000 kilo plasticafval op. Doe jij in het nieuwe jaar ook mee?

Gezondere lucht met planten

Wist je dat je per dag 20.000 keer ademhaalt? Die lucht die je iedere dag inademt is niet altijd van goede kwaliteit. Zorg daarom dat je in ieder geval in huis voor gezonde(re) lucht zorgt. Dit kan je heel makkelijk doen met planten! Al dat groen ziet er niet alleen leuk uit, planten zijn namelijk ook goed voor je. Ze verhogen de luchtvochtigheid en verbeteren de luchtkwaliteit. Kijk eens bij deze plantenasiels voor tweedehands groen en bij Sprinklr voor duurzaam gekweekte planten (met een verzorgings-app, zodat je ze nooit meer vergeet water te geven).

Lagere energielasten

Met een paar meter radiatorfolie kan je je huis in een halfuurtje beter isoleren en daarmee besparen op je energierekening. Een radiator verwarmt aan twee zijden, terwijl de warmte die aan de achterkant vrijkomt snel verloren gaat via de buitenmuur. Bevestig daarom de folie aan de achterkant van de radiator. Het folie weerkaatst de warmte, waardoor er minder verloren gaat. De kosten van de folie heb je zo terugverdiend: dat is toch weer een dinertje voor 2!

Goede daad, goed gevoel

Deze tip is misschien niet groen, maar wel goed! Ga eens een middagje koffie schenken in het buurtcentrum op de hoek, sta eens op voor iemand in de trein of ga een uurtje voorlezen aan kinderen met een leesachterstand. Een goede daad is eigenlijk zó makkelijk en je krijgt er ook meteen een goed gevoel voor terug. Doe er iedere maand eentje (of meer), mooi meegenomen en prima vol te houden.

Begin het jaar goed!

Het Gewoontedier heeft een goed voornemen, hij wil in 2019 duurzamer worden. Maar hij valt al snel terug in oude gewoontes. Gelukkig is het openen van een betaalrekening bij ASN Bank hartstikke duurzaam en een fluitje van een cent.

Meer over de ASN Bankrekening