Partnerbericht

‘Because I am a Girl’ : meer dan alleen mooie koppies

De opdrachten van Dennis, eliZe en Giovanca

Dennis bouwt samen met de meiden een jongerencentrum op een Filippijns eiland, zodat er ook in dat dorp goede voorlichting wordt gegeven op het gebied van kinderhandel, kindprostitutie en kindslavernij. Elize heeft samen met Charlotte Colombiaanse jongeren gesproken over tienerzwangerschappen. Samen pimpten ze een theateroefenruimte waar seksuele voorlichting aan jongeren wordt gegeven via theater en zang. Met lokale deelneemster Edna, componeerde ze een lied wat gebruikt gaat worden voor de theatervoorstellingen. Giovanca zorgt samen met Ashley voor zendtijd op diverse lokale radiostations in Sierra Leone zodat Harriet, die het project 'Child Rights Watch' heeft opgezet met steun van Plan Sierra Leone, meer jongeren in Sierra Leone kan inlichten over hun rechten en hoe ze in actie kunnen komen tegen geweld.

Het tv-programma is onderdeel van de 'Because I am a Girl'-campagne van kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland wat aandacht vraagt voor de achtergestelde positie van meisjes wereldwijd.

Volg de belevenissen van de 3 teams bij MTV vanaf 25 oktober iedere zaterdag om 18.05 (herhaling zondag 10.45 uur) of check www.mtv.nl/girl .