Partnerbericht

Autoverzekering voor milieubewuste automobilist

We weten allemaal dat het beter is voor het milieu om zo min mogelijk auto te rijden. Toch ontkom je hier niet altijd aan. Gelukkig zijn er in dat geval ook duurzamere auto’s verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan elektrisch rijden. Waar men vaak niet aan denkt is het aanpassen van de autoverzekering op hun eigen milieubewuste levensstijl. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een (milieubewuste) autoverzekering?

Extra korting voor energiezuinige personenauto’s

Veel verzekeraars hanteren tegenwoordig lagere tarieven voor energiezuinige personenauto’s. Dit geldt echter nog zeker niet voor elke verzekeraar. Daarom is hier veel winst te behalen. Door te kiezen voor een verzekeraar met extra korting voor de energiezuinige automobilist, kun je vandaag de dag veel geld besparen. Dit geldt doorgaans enkel voor personenauto’s met een zogenaamd A-label en is van toepassing bij alle verschillende dekkingen: van beperkt casco tot een allrisk verzekering.

Hoe duurzaam is jouw verzekeraar?

Je kunt ook rekening houden met de duurzaamheid van de verzekeraar bij het bepalen van de juiste autoverzekering. Als je je ecologische voetafdruk zoveel mogelijk wil verminderen, zal je eigenlijk bij elke beslissing die je neemt naar de duurzaamheid moeten kijken. Dit geldt ook zeker voor het kiezen van een autoverzekering. In hoeverre dragen zij bij aan een betere wereld voor ons allemaal? Vaak kun je dit op de website teruglezen of is het mogelijk om dit via andere bronnen uit te zoeken.

Autoverzekeringen vergelijken

Het is geheel aan jou of je jouw milieubewuste levensstijl wil doorvoeren in het kiezen van een autoverzekering. Wat sowieso voor iedereen geldt is dat het belangrijk is om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zeker als we kijken naar het financiële plaatje. Nu al helemaal. Het zal niemand zijn ontgaan dat de prijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Op elk gebied. Van de prijzen in de supermarkt tot de energierekening. Alles wordt duurder en de koopkracht neemt flink af. Daarom is het belangrijk om vooral op de relatief kleine bedragen te besparen. Hier valt enorm veel te besparen en alle kleine beetjes tellen mee. Dat geldt zeker voor de autoverzekering. Misschien maakt dat de hogere prijzen bij het tankstation een beetje goed.

Dit betekent gelukkig niet dat je heel wat uren moet investeren om alle verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dat is een onmogelijke klus. Er zijn online talloze vergelijkers te vinden. Deze geven advies op basis van enkele persoonlijke gegevens. Zo zie je direct welke verzekering het voordeligst is. Het is verstandig om elk jaar even de verzekeringen onder de loep te nemen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel zult betalen.