Partnerbericht

Auto klaarmaken voor de winter in simpele stappen

Door lage temperaturen en wisselende weersomstandigheden kan je auto in de winter het zwaar te verduren krijgen. Door je auto winterklaar te maken verklein je het risico op winterse autoproblemen en rijd je met een gerust hart ‘s ochtends weg.

Binnenkant auto

Om ‘s ochtends zonder irritatie of tijdverlies weg te rijden, is het verstandig de voorraden van verschillende elementen in je auto te checken.

In de winter kunnen de temperaturen, zowel ‘s nachts als overdag, onder het vriespunt komen. Voorkom dat de autoruit bevriest door het ruitensproeiervloeistof bij te vullen met een antivries variant. Deze variant is te herkennen aan zijn blauwe kleur. ‘Normale’ ruitensproeiervloeistof is vaak roze of geel van kleur.

Het kan voorkomen dat de autoruit alsnog bevriest, dit gebeurt veelal ‘s nachts. Het is daarom verstandig een setje met winterspullen in je auto te leggen, zoals een ijskrabber of ruitenontdooier.

Wanneer je in een koude auto gaat zitten is de kans groot dat de ramen gaan beslaan. Met airconditioning voorkom je dat je zicht tijdens het rijden wordt belemmerd. Deze kun je gemakkelijk op de ruiten afstellen.

Tot slot zorgt de accu van de auto in de winter doorgaans voor de meeste problemen. Wanneer de temperaturen onder het vriespunt komen zal de zelfontlading van de accu sneller gaan. Check daarom voorafgaand aan de winter of de accu van je auto nog in goede staat is. Wanneer dit niet het geval is, kun je een nieuwe acculader kopen.

Buitenkant auto

Door vooraf de auto klaar te maken voor koude weersomstandigheden, voorkom je dat je voor een vastgevroren auto komt te staan. Met kleine aanpassingen kom jij zorgeloos je auto binnen.