Partnerbericht

ASN Wereldsp@ren, sparen tot 3,5% rente voor een eerlijke wereld

De Wereldwinkels behoren tot de eerlijkste cadeauwinkels van Nederland. Hier worden namelijk geschenken en levensmiddelen uit andere culturen verkocht, die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Als je vóór 1 juli 2007 een rekening ASN Wereldsp@ren opent – en daarop € 500,- of meer stort – krijg je een Wereldwinkel Cadeaubon ter waarde van € 10,-. Op deze manier kun je zelf een cadeau uitzoeken. Recent zijn alle 400 Wereldwinkels in een trendy jasje gestoken, waardoor het shoppen nu nog leuker is.

 

Eerlijke handel bestrijdt armoede

 

Maar het is ook belangrijk voor een rechtvaardiger wereld. Eerlijke handel bestrijdt namelijk armoede in ontwikkelingslanden. Belangrijk verschil tussen 'gewone handel' en eerlijke handel is de prijs. Veel ondernemers in de Derde Wereld hebben geen toegang tot de exportmarkt (zware concurrentie) en als het al lukt, dan verdienen ze hier vanwege de lage prijzen nauwelijks aan.

De Wereldwinkels bepalen de prijs in overleg met de producent. Op deze wijze worden niet alleen de productiekosten gedekt, maar blijft er ook geld over voor voedsel, onderwijs, medische zorg èn nieuwe investeringen. Behalve dat de Wereldwinkels zich sterk maken voor de verkoop van producten, zetten ze zich ook – samen met andere Fair Trade organisaties – in voor evenwichtige verhoudingen op de internationale markt.

 

Help mee aan uitzicht op een beter bestaan

 

De ASN Bank draagt het werk van de Wereldwinkels een warm hart toe. Niet voor niets zijn wij al meer dan vijftien jaar hun huisbank. Gelukkig kiezen steeds meer consumenten voor eerlijke en sociaal verantwoorde producten. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Met de nieuwe online spaarvorm ASN Wereldsp@ren creëert de ASN Bank een extra mogelijkheid om eerlijke handel te bevorderen, zodat steeds meer producenten – zoals pottenbakkers, koffieboeren en zilversmeden – uitzicht hebben op een beter bestaan.

 

Meer weten?

Kijk dan op:  http://www.asnbank.nl

http://www.asnbank.nl