Partnerbericht

Annamarie Thomas en 43.000 scholieren Schaatsen en Zwemmen voor Water voor kinderen in Afrika

Annamarie Thomas is ambassadrice van de actie: "Ik vind het super dat kinderen in actie komen voor andere kinderen. Kinderen in Afrika hebben gewoon recht op schoon drinkwater!".

De scholieren die meedoen aan deze actie zijn de afgelopen weken de deuren langs gegaan om zich per geschaatst rondje of gezwommen baantje in het zwembad te laten sponsoren. Ook hebben ze op school les gekregen over waterproblematiek in Afrika. Via het Plan-lespakket 'Water het Blauwe Goud' leren de kinderen over de rol en betekenis van water overal ter wereld en met name van hun leeftijdsgenootjes in Afrika. Tevens konden ze een waterquiz doen en is er een wedstrijd om de beste waterexpert te worden.

 

10e scholierenactie

Dit jaar organiseert Plan Nederland voor de 10e keer 'Schaatsen en Zwemmen voor Water'. De actie is in 1990 bedacht door de toenmalige Plan-vrijwilliger dhr K. van der Reyden. Daarna heeft dhr. J Metselaar de organisatie overgenomen. Beide heren worden op 5 november in het zonnetje gezet door Tjipke Bergsma, algemeen directeur van Plan Nederland. Tijdens de opening zorgt de West-Afrikaanse percussieband Djembé Dramé voor een extra aanmoediging voor de kinderen.

 

Recht op schoon drinkwater

Plan vindt dat elk kind recht heeft op een goede gezondheid en dus op veilig drinkwater en goede hygiëne. Plan probeert daarom, onder andere met de actie 'Schaatsen en Zwemmen voor Water', een bijdrage te leveren aan het oplossen van het waterprobleem in Burkina Faso. Plan Nederland vindt het daarbij belangrijk kinderen in Nederland bewust te maken van deze problematiek en andere ontwikkelingsthema's en hen aan te moedigen zich niet neer te leggen bij het armoedeprobleem in de wereld.