Partnerbericht

Albert Schweitzer Prijs 2014

 

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het Nederlands Albert Schweitzer Fonds jongeren stimuleren zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika. Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965) startte in 1913 de bouw van zijn levenswerk: een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon). Hij wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken en bracht zo zijn levensmotto Eerbied voor het leven in praktijk. Wat doen Nederlandse jongeren om een verschil te maken? Hebben zij een uniek ontwikkelingsinitiatief waar ze zich volledig voor inzetten en in geloven? Met andere woorden: Wat is hun eigen Lambaréné?

Het NASF steunt kleinschalige, lokale initiatieven op het gebied van gezondheidszorg in Afrika. Dit doet zij door een microgift te verstrekken aan beginnende, duurzame projecten. De levensvisie van Albert Schweitzer, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat, geldt hierbij als leidraad en inspiratiebron.

Meedoen of iemand nomineren? Dit kan tot 8 oktober. De voorwaarden en het deelnameformulier voor de Albert Schweitzer Prijs 2014 staan op nasf.nl.

Een vakjury zal uit de inzendingen drie nominaties kiezen. Aan deze genomineerden wordt gevraagd een presentatie te geven tijdens de uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs op woensdag 26 november 2014 in het Singer Laren museum.