Partnerbericht

Albert Schweitzer Prijs 2014

ALBERT SCHWEITZER PRIJS 2014

Prof. Dr .Ab Osterhaus, vooraanstaand viroloog, zal als gastjurylid tijdens de uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) de winnaar bekend maken en de prijs overhandigen. De uitreiking vindt dit jaar op woensdag 26 november plaats in de Theaterzaal van Singer Laren.

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren stimuleren om zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika. Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965) startte in 1913 de bouw van zijn levenswerk: een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika). Hij wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken en bracht zo zijn levensmotto Eerbied voor het leven in praktijk. Wat doen Nederlandse jongeren om een verschil te maken? Hebben zij een uniek ontwikkelingsinitiatief waar ze volledig voor gaan? Met andere woorden: Wat is hun eigen Lambaréné?

Meedoen of iemand nomineren? De voorwaarden en het deelnameformulier voor de Albert Schweitzer Prijs 2014 staan op http://asprijs.nasf.nl. Het deelnameformulier moet volledig ingevuld voor 8 oktober 2014 ontvangen zijn door Stichting NASF via e-mail: info@nasf.nl.