Partnerbericht

Airwaves of Hope

Entertainment is een serieuze zaak bij dit kleine station, dat wordt ondersteund door CARE en weggestopt is op de tweede verdieping van een kraakpand, een betonnen gebouw in het noordwesten van de Haïtiaanse stad Gros-Mornes. Na elke nummer tikt Bernard even op de microfoon en voorziet hij zijn publiek van nuttige tips over gezondheid en hygiëne of over verloren en gevonden voorwerpen. Bijvoorbeeld voor bewoners die een ID-kaart zijn kwijtgeraakt. Maar hij geeft ook advies over hoe de overheid diensten toegankelijk maakt – belangrijke informatie voor diegenen die door de verschrikkelijke aardbeving van vorige maand hun huis zijn kwijtgeraakt.

Bernard informeert de honderdduizenden mensen die zijn gevlucht uit de verwoeste hoofdstad van Haïti, Port-au-Prince. Voor de provinciale steden en dorpen zoals Gros-Mornes is dit van groot belang. Vlak na de ramp was het moeilijk, toen de verbindingen niet werkten. "We zouden de namen van mensen die werden vermist omroepen en hen vragen naar ons toe te komen, zodat ze weer in contact met hun zoekende familie konden worden gebracht," herinnert de DJ zich.

Bernard, 19 jaar, is een vrijwilliger – net als alle 30 medewerkers van het station (98,9 op de FM-band). Hij brengt een jeugdig, populair programma met cruciale publieke informatie. Hij en zijn collega’s storten zich vol enthousiasme op hun project. …………………………………..

lees verder op http://www.carenederland.org/pages/nieuws/451