En toen begon het pas echt! In een lekker lentezonnetje begonnen de kleuters en groep 3 en 4 samen met wethouder Divendal een Afrikaanse dans, verzorgd en voorgedaan door David en Annemieke, twee stagiaires bij de Stedenband van het CIOS. Terwijl de groepen 5,6, 7 en 8 op het andere schoolplein 15 minuten allerlei ballen in de lucht probeerden te houden. Er kwamen tennisrackets, voetballen en ballonnen te voorschijn!  Wat een goed begin van de school na Pasen!

Na de eerste vijftien minuten ruilden de jongste en de oudste leerlingen van plein, en was het de beurt aan groep 5,6,7 en 8 om hun danskunsten te vertonen, en mochten de kleintjes ballonen en tennisballen in de lucht houden.

Een zeer geslaagd begin van Challenge Day 2007, maar wat is dat eigenlijk Challenge Day? 

 

De Aftrap was bedoeld om het leuke sportieve evenement Challenge Day onder de aandacht van alle Haarlemmers te brengen, want …

 

…Sport mee op Challenge Day op 13 juni 2007!

 

Met deze slogan willen we alle inwoners van Haarlem prikkelen om op woensdag 13 juni aan Challenge Day mee te doen. Challenge Day is een sportieve krachtmeting tussen Haarlem en haar zusterstad Mutare in Zimbabwe. Beide steden moeten op 13 juni zoveel mogelijk mensen aan het sporten of bewegen zien te krijgen. Iedereen die op elk tijdstip gedurende die dag 15 minuten lang in beweging is telt mee. De inzet is symbolisch, maar hoog: de vlag van de stad die de meeste sporters op de been krijgt gaat een week lang in top op het stadhuis van de verliezer.

 

Hoe kun je meedoen?

We vragen zoveel mogelijk scholen, sportverenigingen, fitnesscentra, dansscholen, wijkraden, maatschappelijke organisaties, kinderdagverblijven en ouderencentra om op die dag of avond 15 minuten mee te bewegen/sporten. U kunt meedoen met u eigen training of activiteit, maar wij bieden ook een informatiepakket met 'Back-to-Basic spellen uit Mutare aan. U kunt zich opgeven voor een 5km sponsorloop, een hofjeswandeling, of u kunt meedoen met het Grote Markt Event georganiseerd door SportSupport. Op de Grote Markt vinden straatvoetbal, skaten en allerlei andere sportieve activiteiten plaats.

 

Meer informatie vindt u op: www.challengeday.nl . En u kunt zich opgeven via de email sportmee@challengeday.nl of u kunt bellen naar 023- 5234008.

 

Inemarie Dekker, Jerrel Feller, Annemieke van Rooijen en David Derksen

www.challengeday.nl

www.haarlem-mutare.nl

www.mhsmutare.org

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer