Partnerbericht

Afrikadag 2010

Dit jaar zal de Afrikadag plaatsvinden op zaterdag 24 april in de Haagse Hogeschool, Den Haag.

De Afrikadag wordt georganiseerd door de Evert Vermeer Stichting (EVS), een organisatie die gelieerd is aan de PvdA en zich inzet voor internationale solidariteit. Aan de Afrikadag werken elk jaar ruim honderd gastsprekers uit binnen- en buitenland en vijfentwintig samenwerkende organisaties mee. Eerdere hoofdgasten in het plenaire programma waren o.a. Jerry Rawlings (ex-president Ghana), Jan Pronk, Julius Nyerere (ex-president Tanzania) en Paul Rusesabagina van Hotel Rwanda. Naast het plenaire programma is er een keuzeprogramma met meer dan vijftig workshops, debatten en culturele activiteiten.

Op zaterdag 24 april zorgen de vrijwilligers ervoor dat de Afrikadag op rolletjes verloopt. De vrijwilligers kunnen ingezet worden voor verschillende taken, bijvoorbeeld notuleren bij de debatten, toegangskaarten verkopen, kinderopvang, lunches uitdelen, garderobe en gidsen.

Ook op vrijdagavond 23 april en in de week voorafgaande aan het evenement hebben we vrijwilligers nodig die mee willen helpen met de voorbereiding van de Afrikadag.

Reiskosten worden vergoed op basis van tweede klas openbaar vervoer en Nationale Strippenkaarten.

Begin april wordt er een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers gehouden op het Haagse Hogeschool te Den Haag. Daar zullen we je nog meer vertellen over het verloop van de Afrikadag. Uiteraard is er ook de gelegenheid om vragen te stellen.

Wil jij eraan bijdragen de Afrikadag dit jaar wederom tot een succes te maken? Geef je dan op als vrijwilliger!

Je kan een email sturen naar nkuloglu@evertvermeer.nl voor aanvragen van een inschrijfformulier.