Partnerbericht

Actief en vitaal door een ontspannen herfsttocht op de elektrische fiets

De ‘R’ is alweer even in de maand, de bladeren vallen van de bomen, het weer is onstuimig. Kortom, het is herfst in Nederland. Het klinkt verleidelijk om met warme choco bij de kachel te zitten, maar toeren op een elektrische fiets van Stella is minstens zo leuk. En je blijft nog fit ook!

Hoe heerlijk is een flinke fietstocht op z’n tijd? Vooral in deze periode, met overal prachtige herfstkleuren en hier en daar een paddenstoel die tussen het bladerdek verschijnt. Het ietwat ruige weer is wellicht geen pretje, maar met een elektrische fiets van Stella heb je eigenlijk altijd wind in de rug en leg je moeiteloos veel kilometers af. Al helemaal wanneer je door een heuvelachtig landschap rijdt en je omhoog aan het fietsen bent. Met de juiste krachtige elektrische fiets laat je die heuvel zo achter je. En dankzij de dagrijverlichting ben je altijd goed zichtbaar voor andere weggebruikers; wel zo handig tijdens een herfstige dag. Zo ga je volledig ontspannen op pad!

Herfsttocht op Texel

Gelukkig barst Nederland van de mooie fietsroutes. Wel eens een herfsttocht gemaakt op Texel? Over het hele eiland vind je prachtige fietspaden, door de duinen of kronkelend tussen loof- en naaldbomen in alle soorten en maten. En wie weet spot je met laag water langs de Waddendijk zeehonden. Hoe leuk is dat! De echte fietsfanaten zorgen voor een volle accu en fietsen naar de vuurtoren in De Cocksdorp, helemaal aan de noordkant van het eiland. Met een beetje geluk kan je vanaf daar het buureiland Vlieland liggen.

De heuvels in Zuid-Limburg beklimmen

Ook Zuid-Limburg is een geliefd fietsparadijs, met uitdagende heuvels en prachtige vergezichten. De talrijke fietsknooppunten nemen je mee langs het water, door de heide en door de bossen. En vooral in de herfstperiode is de omgeving ontzettend mooi, met verbijsterende kleuren van felrood en oranje tot roestbruin en heldergeel. En zoals eerder gezegd: de hoogte in met je elektrische fiets is geen probleem. Stella heeft een flink assortiment elektrische fietsen met krachtige middenmotoren, geschikt voor de wat steilere oppervlakken of als je een tochtje in de bergen wilt maken. De lichte motor ondersteunt jou waar nodig is, waardoor je zonder moeite met jouw elektrische fiets ‘de hoogte in kunt’. Ben je helemaal opgeladen van je herfsttocht door de Limburgse natuur? Geniet dan nog even van een welverdiend drankje in Maastricht of Valkenburg!

Herfststorm trotseren met je elektrische fiets

Het is dus zeker een goed idee om de natuur te verkennen met je elektrische fiets. Je ziet daardoor nog meer van al het moois om je heen, zonder je bovenmatig in te spannen. Hoe hard je trapt en hoeveel trapondersteuning je aanzet beslis je namelijk lekker zelf. Geen probleem dus als je geen geoefende fietser bent, of als je conditie niet optimaal is. Een kleine herfststorm of zelfs windkracht acht hoeft jou er dus niet van te weerhouden een heerlijke tocht op je elektrische fiets te maken. En zelfs een fikse regenbui trotseer je met gemak (mits je een goed regenpak hebt): de elektrische fietsen van Stella zijn volledig afgesloten voor vuil en vocht. Dus maak je vooral geen zorgen als je onverhoopt met jouw elektrische fiets in een hoosbui terechtkomt; de fijne trapondersteuning zorgt er in ieder geval voor dat je snel thuis bent!

Fit blijven in coronatijd dankzij je elektrische fiets

Naast het genot van een prachtige fietstocht in deze herfstperiode, blijf je ook lekker actief en vitaal. In deze tijd van het jaar en door de toenemende coronabesmettingen is het opbouwen van lichamelijke weerstand extra belangrijk. Zoals in vele onderzoeken is aangetoond, vergroot je door te fietsen je weerstand en daarmee de weerbaarheid tegen het coronavirus. Nog een extra reden om het ruige herfstweer te trotseren en op je elektrische fiets te springen, toch?

Benieuwd naar het aanbod Stella-fietsen?

Bekijk dan snel alle elektrische fietsen en vraag vrijblijvend een brochure aan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GreenAds.