Partnerbericht

Acne en Maskne: effectieve en natuurlijke oplossingen

Acne is het meest voorkomende huidprobleem, bijna iedereen heeft er wel eens last van. Het is een relatief onschuldige huidaandoening maar wel zichtbaar omdat het vaak op het gezicht, schouders of rug voorkomt. Dus als je hier last van hebt, is dat erg vervelend. Gelukkig is er iets tegen te doen! De beste oplossingen tegen een onzuivere huid, zoals puistjes, pukkels, mee-eters is een natuurlijke acne behandeling.

Maskne: acne veroorzaakt door het dragen van een mondkapje
Puistjes en pukkels die ontstaan door het dragen van een mondkapje komt sinds de Corona zo vaak voor dat er een zelfs een naam voor is: Maskne. Dit is acne dat veroorzaakt of verergerd wordt door het dragen van een masker. Maskne is natuurlijke geen echte acne en kan goed worden voorkomen door het reinigen en beschermen van je huid met 100% natuurlijke, biologische en effectieve producten tegen acne.

Andere mogelijke oorzaken van een acne huid zijn:

– Verhoogde talgproductie;
– Aanwezigheid van bacteriën;
– Afwijkende verhoorning van de bovenste huidcellen;
– Hormonale veranderingen;
– Agressieve, synthetische acne producten of cosmetica.

4 tips voor een natuurlijke acne behandeling

Een goede acne behandeling pakt alle oorzaken op een natuurlijke manier aan. Met onderstaande tips is een snelle verbetering van de acnehuid mogelijk.

1. Goede huidverzorging als natuurlijke acne behandeling
Acne betekent áltijd dat je huid overgevoelig en geïrriteerd is. Er zijn helaas veel agressieve acne producten te koop die stoffen bevatten zoals parfum en alcohol. Deze middelen drogen de huid uit en verergeren acne, laat staan dat het verbeterd. Bij een effectieve behandeling van acne moet het eigen beschermingsmechanisme van de huid juist ondersteund en versterkt worden.

Er zijn natuurlijke middelen tegen puistjes en mee-eters die waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje staan. Bij een natuurlijke acne behandeling worden vaak producten aangeraden zoals; appelciderazijn, baking soda of rauwe honing. De manier van aanbrengen en dosering op de acne huid, kan bij die ingrediënten ingewikkeld zijn en komt precies. Wees hier erg voorzichtig mee. Bij verkeerd gebruik kan de werking van deze middelen, afhankelijk van de huidgevoeligheid, irriteren of uitdrogen.

2. Reinigen en schoonhouden van de acne huid
Het is een fabel dat acne wordt veroorzaakt door een slechte hygiëne. Integendeel, teveel wassen, scrubben of stomen verergert acne. Maar het is wél belangrijk om de groei van bacteriën te voorkomen en daarom dus dagelijks de acne huid te reinigen. Gebruik daarvoor een biologische en natuurlijke gezichtsreiniger tegen acne. Bewezen werkzame stoffen zijn bijvoorbeeld actieve houtskool (trekt onzuiverheden uit de huid), tea tree olie (zuiverend en ontstekingsremmend) of natuurlijke salicylaten uit wilde moeras spiraea (reinigt de poriën en verlicht ontstekingen).

3. Zorg voor een gezonde levensstijl
Bij een natuurlijke acne behandeling is een gezonde levensstijl onmisbaar. Naast genetische aanleg zijn er lichamelijke factoren die de acne kunnen beïnvloeden. Dit is best logisch, als je bedenkt dat alles in je lichaam met elkaar verbonden is. Naast natuurlijke middelen tegen acne is het minstens zo belangrijk je huid van binnenuit te verbeteren.

Er zijn steeds meer wetenschappelijke studies die het verband tussen voeding en acne onderkennen. Vooral het eten van suiker is een belangrijke oorzaak . Ook stress en een verstoorde darmflora heeft invloed op de gezondheid van je huid. Daarnaast is aangetoond dat roken een sterke relatie heeft met het veroorzaken van acne .

4. Voorkomen is beter dan genezen
Het voorkomen van puistjes en mee-eters is altijd beter dan genezen. Denk daarom ook aan:

– Verschonen van je kussenslopen. Doe dit om de twee dagen.
– Acne producten altijd met schone handen op de huid aanbrengen.
– Maak met een alcohol doekje je telefoon regelmatig schoon.
– Gebruik liefst geen, of anders alleen minerale of huidverzorgende make-up.
– Reinig je make-up spullen.
– Voorkom overmatige blootstelling aan zon.
– Hoe lastig ook; blijf van je puistjes en pukkels af.

Geduld is een schone zaak. Geef een natuurlijke acne behandeling even de tijd, minimaal vier tot zes weken. Je huid heeft dit nodig voor detox, wennen én herstellen.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4106357/

[2] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20619486/