De C.CAWDU meldde op de eerste stakingsdag dat er in 53 kledingfabrieken stakingen zijn uitgebroken in de hoofdstad Phnom Penh, en in de omliggende provincies Kandal en Kampong Speu. Van de in totaal 120.950 werknemers in deze fabrieken hebben 68.380 vrouwen en mannen het werk neergelegd. Van de overige werknemers wordt gemeld dat zij worden tegen gehouden door werkgevers en in de fabrieken worden vast gehouden.

De politie heeft op een aantal plekken ingegrepen: 11 stakers in de provincie Kandal zijn opgepakt. In een aantal districten wordt het demonstreren belemmerd doordat de politie de technische apparatuur (megafoons, speakers) in beslag heeft genomen.

Het huidige minimumloon in de textielsector in Cambodja bedraagt zo’n 40 euro per maand. De laatste vijf jaar is dit onveranderd gebleven. De onderhandelingen over het verhogen van het minimumloon duren al langer dan een half jaar.

Meer nieuws: Hoogspanning in Cambodja rond minimumloon

Onder de noemer ‘ Eerlijke Kleding draag het uit’  zet CNV Internationaal zich in voor betere werkomstandigheden in de kledingindustrie

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer