Daar komen ze:

# TIP 1 – waar koop je? 
Leesvoer doet het bij veel mensen goed. Koop je boeken via YouBeDo. De boeken zijn even duur als in andere winkels, maar er gaat wel 10% van naar een goed doel wat je zelf kunt kiezen! Gemakkelijker kan het bijna niet zijn om ‘verantwoord’ te kopen!

Er zijn heel veel leuke webshops en fysieke winkels waar je verantwoorde spulletjes kunt kopen. Heel veel hippe en gave spulletjes die vaak ook nog eens handig of lekker zijn. Voordeel van de webshops: is ook nog een snel binnen! Wat leuke adresjes zijn: Return to Sender, Sandal with a storyNukuhivaditisWAAR, The Body Shop, Zuiverewol en deze topsite Supergoods.be. Weet jij nog een leuk adresje? Laat het ons weten via Facebook en maak daarmee kans  op een mooie DARE2GO Dopper 🙂

# TIP 2 – bruikbaar
Geef iets wat bruikbaar is in plaats van een onzincadeau wat uiteindelijk niet wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een waterfles (Dopper of Join the Pipe), boodschappentas (Fragile van de WAAR  of linnen tasjes) wasmiddel (Seepje, werkt super goed en komt van de schilletjes een plant dus ziet er ook nog leuk uit).

# TIP 3 – lekkernijen
Bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook Chocolade!! In lettervorm vind je heel veel letters van verantwoorde chocolade. Wil je ook slaafvrije chocola? Kijk dan eens voor de letters van Tony's Chocolonely. Nu ook een super lekkere smaak met chocolade én pepernoot! Te koop op de website van Tony's, in een aantal supermarkten en in de WAAR.

# TIP 4 – Unieke vondsten
Wie zegt dat cadeautjes altijd helemaal nieuw moeten zijn? Juist, niemand! Je kunt heel goed spulletjes opnieuw gebruiken. Ga eens naar een tweedehands winkel en verbaas je over de hoeveelheid goede boeken, vaasjes en spelletjes die daar staan. Voor een klein prijsje vind je met wat geluk de mooiste dingen! En je kunt natuurlijk ook eens in je eigen huis bekijken wat je eigenlijk niet meer gebruikt en waar een ander heel blij van zou worden.

# TIP 5 – Pimp je pakketje
Maak het af door je cadeautje in te pakken met gerecycled papier: oude kranten, kleurrijke tijdschriften, bladzijdes uit oude boeken: je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt er een mooi pakje van. Sluit af met een gaaf lintje of touwtje en of een mooie vondst uit je tuin. Een veertje of takje misstaat helemaal niet en met wat masking tape geef je het pakje een mooie touch.

# TIP 6 – Doe iets met een ander
Cadeautjes horen er voor de meesten wel een beetje bij. Maar het is ook heel leuk om een ‘ervaringscadeautje’ te geven. Neem iemand mee uit lunchen, ga een dagje naar zee, breng een bezoek aan die ene mooie stad of kook een lekker avondmaal voor iemand. Schrijf dit op een leuk kaartje (of vooruit – een bijpassend cadeautje) en pak het leuk in. Het leukste heb je dan nog voor de boeg na 5 december! Tip: doe wel meteen een datumvoorstel want deze tegoedbon mag natuurlijk niet op de plank blijven liggen…

Fijne Sinterklaas van DARE2GO!!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer