Recent ontstond er een oproep om over te stappen van bank. Op Twitter werd er flink gehoor aan gegeven en circa 10.000 mensen zijn overgestapt van de grootbanken naar de meer duurzame banken Triodos en ASN. Het gaat hier vooral om mensen die met hun betaalrekening overstappen. Een betaalrekening is echter voor de grootbanken minder interessant. Banken verdienen veel meer op het spaargeld dat ze beheren.

Wat doe jij eigenlijk met je spaargeld? Sta je wel eens stil bij het rendement dat je ontvangt op je spaargeld?

Want zoals we eerder al schreven, rendeert sparen erg slecht. Recent verlaagden banken de spaarrente tot onder de 1%. De inflatie is tegenwoordig hoger dan de spaarrente, waardoor de koopkracht jaarlijks daalt. Spaargeld wordt wel steeds meer, maar je kúnt er minder mee.

En dat gaat alleen over financieel rendement. Maar wat gebeurt er eigenlijk met het geld? Door spaargeld (deels) een andere bestemming te geven, kun je een bijdrage leveren aan een meer duurzame wereld. Dat spreekt toch aan?

Alternatieven voor de saaie, ouderwetse, onrendabele spaarrekening zijn er genoeg. We zetten er een paar voor je op een rij.

1) Aflossen van de hypotheek. Vaak kun je een gedeelte boetevrij aflossen en dan kan het zeker lonen om dat te doen. De maandlasten dalen gelijk.

2) Zonnepanelen kopen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Een mooie manier om bij te dragen aan schone energie én het spaargeld tegelijk een beter rendement te geven.

3) Isolatie van het huis. Jazeker, het beter isoleren van een eigen woning kan enorm schelen in de verwarmingskosten die maandelijks worden gemaakt.

4) Duurzame ondernemers in Nederland ondersteunen via een lening. Een typisch rendement hier is circa 6% tot 8%. En je kunt een bijdrage leveren aan het opbouwen van een sterk MKB in Nederland met een duurzaam karakter.

5) Wij van WC eend adviseren graag WC eend. Lendahand is ook een mooi alternatief voor (een deel van) jouw spaargeld. Investeer via crowdfunding in ondernemers in ontwikkelingslanden en ontvang naast 3% of 4% rente óók sociaal rendement.

Bekijk hier onze ondernemers.

Lendahand

Lendahand

Lendahand is een sociale onderneming die mensen in Nederland de mogelijkheid biedt om te investeren in leningen aan kleine succesvolle …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer