Partnerbericht

4x relatiegeschenken voor een duurzame en motiverende start

Een goed begin van het jaar of de start van nieuwe medewerkers? Begin positief! Dit bepaalt namelijk voor het grootste deel de rest van het jaar en de motivatie van (nieuwe) medewerkers. Hoe doe je dat en welke duurzame relatiegeschenken kunnen hierbij helpen? Wij geven je inspiratie.

Het belang van een motiverende start
Bedrijven steken veel tijd in het aantrekken van een nieuwe collega op de juiste plek. Maar al deze moeite is voor niets geweest wanneer je iemand niet lang genoeg kan aanhouden om de vruchten ervan te plukken. Gadgets zoals een pen of correctbook zijn een leuke ondersteuning, maar iets dat vaak onderschat wordt, is het inwerkproces. Gooi werknemers dus vooral niet in het diepe met het risico dat ze verzuipen. Stel de juiste mensen aan om ze met goede intentie en concreet doel lekker op hun nieuwe werkplek te krijgen.

Duurzame relatiegeschenken voor een duurzame relatie
Duurzaamheid; het lijkt tegenwoordig wel een toverwoord. Maar juist bij nieuwe werknemers of het begin van het jaar is een perfect moment om de waarden van het bedrijf kracht bij te geven. Dit doe je door een duurzaam en waardevol relatiegeschenk. Niemand zit anno 2024 nog te wachten op bedrukte stickers of overbodige plastic gadgets. Hieronder vind je vier voorbeelden die zeker gewaardeerd zullen worden! Door je collega’s én het milieu.

1. Notitieboekjes bedrukken
Een notitieboekje is een cadeau dat iedereen wel kan gebruiken. Ideaal voor een frisse start van het jaar of begin van een nieuwe job. Notitieboekjes bedrukken met het eigen logo geeft een keuze tussen verschillende technieken, zoals tampondruk, zeefdruk of thermogravure. Voor de meest duurzame keus kies je voor een gerecyclede notitieboekje of gemaakt van kurk, bamboe en diverse andere milieuvriendelijke materialen om jouw steentje bij te dragen aan een duurzame planeet.

Het wordt een stuk goedkoper wanneer je notitieboekjes in een grotere oplage bestelt. Bedrukbare notitieboekjes zijn namelijk niet alleen zuinig en praktisch, ook een ideale give-away op beurzen en congressen. Het is een relatiegeschenk waarbij de kans erg klein is dat ze ongebruikt in de kast blijven liggen.

2. Herbruikbare koffiebeker to-go
Plastic bekers kunnen tegenwoordig natuurlijk echt niet meer. Het beste alternatief voor het koffieapparaat? Een eigen herbruikbare koffie (of thee) beker. Handig voor op het werk en ook voor op het station of to-go plekken zoals Starbucks. Daarbij moet je bij steeds meer afgiftepunten statiegeld betalen wanneer je geen eigen beker bij je hebt. Laat meteen het logo of slogan op de beker drukken voor ‘gratis’ extra promotie op plekken buiten het bedrijf.

3. Shoppers van katoen of vilt
Plastic zakjes; ook zo’n item die we vanwege onze zorgelijke plastic soup liever helemaal uit onze maatschappij willen bannen. Een stevige, herbruikbare tas die ook nog eens in de was kan, is dus een wenselijk alternatief en nog duurzaam ook. Kies bij voorkeur voor biologisch katoen, jute of bamboe. Laat de duurzame tassen bedrukken met het bedrijfslogo voor een praktisch relatiegeschenk.

4. Een zonne-energie oplader
Een zonnepaneel gemaakt van gerecycled plastic is een perfect duurzaam cadeau. Je kunt hiermee helemaal gratis de zonne-energie die het opvangt in een batterij opslaan. De opgeslagen stroom kan vervolgens gebruikt worden voor het opladen van gadgets en apparaten. Dit doe je door ze op de ingebouwde USB-poort aan te sluiten. Ook zijn er andere producten die op zonne-energie werken, ideaal voor op het werk of onderweg. Denk aan een rekenmachine of zaklamp. Zorg wel dat je kiest voor een hoge kwaliteit. Wanneer je cadeau snel in de prullenbak belandt, is er natuurlijk weinig milieuvriendelijks aan.

Een motiverende start is van onschatbare waarde voor zowel het bedrijf als de (nieuwe) medewerkers. Met de juiste aanpak en duurzame relatiegeschenken leg je niet alleen de basis voor een productieve samenwerking, maar draag je ook bij aan een milieuvriendelijke bedrijfscultuur. Dus laat 2024 het jaar zijn waarin positiviteit, duurzaamheid en effectiviteit hand in hand gaan. Geef niet alleen een cadeau, maar investeer in een relatie die langdurig bloeit. Happy starting!

Dit artikel is tot stand gekomen door GreenAds.