Partnerbericht

24 uur Wordfeud spelen voor het goede doel

De 24 UUR ACTIE is live te volgen via onepercentlive.com

1%CLUB is het platform die mensen met slimme ideeën in ontwikkelingslanden verbindt met mensen, geld en kennis over de hele wereld. Op de website (1procentclub.nl) kunnen mensen zelf bepalen welk project ze steunen en op welke manier.

De 24 UUR ACTIE wordt in het geheel uitgevoerd door de (online) community van 1%CLUB, ruim 20.000 personen. Uit deze community zijn 24 actie groepen ontstaan die zich allemaal voor één project gaan inzetten. Zo zullen voetballers in Amsterdam doneren voor iedere gemiste kans, vindt er een ‘riskja race’ plaats in de hoofdstad en ontwerpen schoolkinderen in Nederland samen met leeftijdsgenootjes in Kenia een social media campagne.

Ook Adformatie, de grootste community op het gebied van marketing, communicatie en media doet 24 uur lang mee met al hun websites. Rogier Mulder van Adformatie hierover: ”24 uur op een heel jaar, dat is slechts 0,3%. Natuurlijk doe je dan mee”.

‘’Mensen willen betrokken zijn bij datgene ze steunen’’

De 1%CLUB speelt met de 24 UUR ACTIE in op de trend dat Nederlanders steeds meer zelf betrokken willen worden bij ontwikkelingssamenwerking. 1%CLUB oprichter Anna Chojnacka hierover: ‘’Je ziet een duidelijke verandering in de houding van mensen ten opzichte van ontwikkelingssamenwerking. De generatie opgegroeid met internet wil betrokken zijn bij datgene ze steunen: het is de ‘involve me’ generatie.’’

“Crowdfunding sluit daar goed bij aan”, vervolgt Chojnacka, ‘’daarom hebben we de hele campagne in handen gegeven van onze community. Ze hebben zelf een project uitgekozen en een actie verzonnen om er aandacht voor te vragen en er geld voor op te halen

De 24 UUR ACTIE is online te volgen: vanaf donderdag 15 december 15.00 uur wordt  er 24 uur verslag gedaan via de livestream, te volgen via www.1procentclub.nl.