Het evenement vormt de spetterende afsluiting van de Internationale Dag van de Vrede, en biedt een veelzijdig programma gericht op jongeren tussen de 18 en 30 jaar. De Nacht van de Vrede is een initiatief van Pax-it, de jongerenafdeling van vredesorganisatie IKV Pax Christi. Het programma duurt tot middernacht. 

Naast optredens van diverse bands en de Utrechtse dj’s Safari en Radio Barkas staan films, lezingen van onder meer oud-minister Jan Pronk en debatten rond de thema’s vrede en veiligheid op het programma. Ook de Minister en Staatssecretaris van Vrede, respectievelijk Jan Terlouw en Petra Stienen, bezoeken het evenement.
In het netwerkcafé kunnen bezoekers speeddaten met onder andere Tweede Kamerleden Arjan El Fassed (GroenLinks) en Kathleen Ferrier (CDA), journalist Carolien Roelants (NRC Handelsblad), schrijfster Hassnae Bouazza en directeuren Eduard Nazarski (Amnesty International) en Freek Landmeter (IKV Pax Christi).
Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.tivoli.nl Meer informatie over het programma is te vinden op www.nachtvandevrede.nl

 

 

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer