In het ochtendprogramma presenteren wij u de nieuwe plannen en kunt u luisteren naar de ‘Toestand in de Wereld’ door Jan Pronk. ’s Middags vertelt mensenrechtendiplomaat Petra Stienen over de huidige stand van zaken in de Arabische wereld; leidt IKON-pastor Bram Grandia u door de liturgie van de Vredeszondag; en komt u alles te weten over het oprichten van een lokale Ambassade van Vrede.

Ministerie van Vrede

Dit jaar staat de Vredesweek in het teken van een nieuwe campagne: het Ministerie van Vrede. Het Ministerie van Vrede wordt het centrum van alle lokale en landelijke activiteiten in de Vredesweek. Met een aansprekende campagne voor jong en oud, met onder meer een Minister van Vrede als boegbeeld en initiator voor nieuwe acties en met Ambassadeurs van Vrede als lokale aanjagers.

Ambassades van Vrede
Een Ambassade van Vrede is een tijdelijk actiecentrum waar alle lokale activiteiten samenkomen, bijvoorbeeld in het gemeentehuis, de kerk, het buurthuis of de school. Een lokale bekendheid wordt Ambassadeur van Vrede en is voor één week het gezicht van de Ambassade. Het Ministerie van Vrede zorgt voor ondersteuning en materialen, zoals posters, banners en aankleding. Weet u nu al dat u met uw vredesgroep, vereniging, buurhuis of stichting een Ambassade van Vrede wilt oprichten? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar wat zo’n Ambassade allemaal behelst? Neem dan contact op met Mayke Smit via smit@ikvpaxchristi.nl.

Datum: zaterdag 21 mei
Tijd: 11.30 – 17.00 uur
Locatie: MeetingPlaza (Hoog Catharijne), Utrecht

Het programma van de Ambassadeursdag vindt u hier: http://www.ikvpaxchristi.nl/vredesweek_start_vredesweek_programma_ambassadeursdag_programma.htm

U kunt zich aanmelden via dit formulier: http://www.ikvpaxchristi.nl/forms/default.aspx?fid=98

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer