Van 7 tot 14 december voert de jonge ontwikkelingsorganisatie actie om zoveel mogelijk projecten op 1procentclub.nl gefinancierd te krijgen. Het idee hierachter: als je 1% kunt delen, dan ben je pas écht rijk. Via de website kunnen donateurs 1% van hun tijd, kennis en geld rechtstreeks inzetten voor concrete ontwikkelingsprojecten. 

Gisteravond tijdens De Wereld Draait Door is hiervoor de kleinste TV-commercial ooit in première gegaan. Daarnaast introduceerde 1%CLUB de eerste Nieuwe Rijke op de VIP avond van Masters of LXRY (voorheen Miljonair Fair) in de Amsterdam RAI.
 

Nieuwe Rijken in actie

De Week van de Nieuwe Rijken heeft veel mensen geïnspireerd acties te organiseren om geld in te zamelen voor een project. Zo organiseren de jeugdleden van de Amsterdamse basketbalclub Apollo een rommelmarkt waarbij kinderen hun speelgoed aan elkaar verkopen. Schaatsfanaat Thijs geeft les in de Jaap Edenbaan en de zeventienjarige scholier Otto is een ruil-actie gestart waarbij hij start met een appel en wil eindigen met een waardevol product dat hij voor flink wat geld kan verkopen.

 
Platform voor mensen in ontwikkelingslanden
Uniek bij 1%CLUB is dat mensen in ontwikkelingslanden met slimme ideeën om hun leefomgeving te verbeteren, zélf een project op het platform kunnen zetten en direct in contact staan met donateurs. Via blogs, foto’s en video’s wordt de donateur rechtstreeks op de hoogte gehouden van de voortgang van het project. Zoals Benjamin Odera uit Kenia, die 350 kinderen en buurtwerkers in Nairobi wil leren hoe je plastic kunt recyclen op een manier dat het ook nog eens inkomen genereert. Op het 1%CLUB platform doet hij uitgebreid verslag van de voortgang.
 

Over 1%CLUB

1%CLUB bestaat sinds 2008 en is gevestigd in Amsterdam. Via de website, www.1procentclub.nl, zijn inmiddels meer dan 300 projecten gestart met de inzet van ruim 12.000 mensen wereldwijd. In Nederland behoort 1%CLUB tot de grootste websites op het gebied van crowdfunding. Vorige maand kreeg 1%CLUB $100.000 van de Bill & Melinda Gates Foundation om het platform verder te ontwikkelen.
1procent

1%CLUB

1%CLUB is  het crowdfunding platform dat mensen met slimme ideeën in ontwikkelingslanden verbindt met mensen, geld en kennis over de hele …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer