1%EVENT Nairobi werd geopend door Erik Hersman, bekend vanwege zijn blog WhiteAfrican, oprichter van AfriGadget, mede-oprichter van Ushaidi en initiator van iHub Nairobi. Erik gaf zijn visie op nieuwe manieren van werken en samenwerking in Nairobi, wat gezien wordt als dé plek voor innovatie in Oost Afrika. Na de aansluitende presentatie van Martin Schoonman over The Team (een Keniaanse tv-serie met een maatschappelijke boodschap waarin een ‘positive social change’ wordt gepromoot) was het podium voor Kahenya, een van Keniaans bekendste bloggers.
Vervolgens werd door Mark Kamau (Nairobits, een initiatief van Butterflyworks) de lancering gedaan van GetH2O. Dit is een nieuwe ‘serious mobile game’ over ‘peace keeping’ waarmee op een vernieuwende manier interactie ontstaat met jongeren in Kenia. Met de onlusten na de verkiezingen in 2009 in Kenia in het achterhoofd is deze mobile game speciaal ontwikkeld voor de jongeren.

Mark Kamau is één van de cheeta’s in Nairobi. Dit zijn jonge mensen die zijn opgestaan om het heft in eigen handen te nemen. Met name internet en mobiele telefonie zijn een tweede natuur geworden van deze groep innovators. Tot deze groep wordt ook Tonee Ndungu gerekend. Tonee is manager van de iLab Nairobi, country director 1%CLUB Kenya, oprichter van Wazimba én een begaafd spreker. Tijdens 1%EVENT Nairobi was hij dan ook de host, een rol die met veel verve werd vervuld.

Na de lunch werd de eerste Open Space sessie gestart welke, evenals de tweede ronde, een uur duurde. Tussen de sessies door nam de DJ het volume in de ruimte van Nairobi University over en keerde men terug naar de agenda om vervolgens de tweede sessie te kunnen starten. Een van de bezoekers vatte de reacties op de Open Space samen: ”It’s not conventional event, it’s open…the keyword is fun!”

1%EVENT Nairobi werd afgesloten met de lancering van de Engelstalige website van 1%CLUB en zodoende een nieuw hoofdstuk voor de 1%CLUB gestart. Via de vernieuwde website kunnen nu mensen uit de hele wereld zich aansluiten om ook 1% in te zetten en kunnen projecten rechtstreeks hun projectvoorstel indienen.

Het volgende 1%EVENT vindt alweer plaats over 2 maanden: 1%EVENT Amsterdam op 28 mei. Met weer nieuwe verrassingen, interessante sprekers en…jij!

You decide what’s next.

Meer filmpjes en foto’s vind je op de site van 1%EVENT. Op de 1%BLOG vind je verschillende (video)verslagen van 1%EVENT Nairobi.

1procent

1%CLUB

1%CLUB is  het crowdfunding platform dat mensen met slimme ideeën in ontwikkelingslanden verbindt met mensen, geld en kennis over de hele …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer